Do 31. kolovoza građani s prebivalištem na području Pakraca i Lipika  mogu u nadležnom uredu državne uprave u Pakracu  (prizemlje zgrade „općine“) podnijeti zahtjev za dopunu ili ispravak podataka u popisu birača koji će biti važeći 11. rujna na saborskim izborima. Uvid i svoj status u biračkom popisu, ili eventualne izmjene, građani mogu osim u svakodnevno radno vrijeme, obaviti iznimno i u subotu 27. kolovoza u vremenu od 8 do 14 sati, ali i na internet stranicama Ministarstva uprave. U isto vrijeme i roku građani imaju mogućnost zatražiti potvrdu radi glasovanja izvan mjesta prebivališta, prebacivati se s općeg na posebni (manjinski) popis birača, zatražiti privremeni upis ili prethodnu registraciju.

Iz državnog izbornog povjerenstva upozoravaju birače da na dan izbora moraju imati važeću osobnu iskaznicu, a ako je ona istekla, žele li glasovati morat će ići u nadležni državni ured po potvrdu o upisu na birački popis.

Na lanjskim izborima u Pakracu je bilo upisano nešto više od 6.100 birača od kojih je glasovalo 3.978 (64,1 posto), te još 289 na manjinskim biračkim popisima. U Lipiku je od 4.464 upisanih birača na birališta izašlo 2789 ili 62,48 posto.