Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te odavanjem počasti kod bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i dr. Ivana Šretera u Pakracu večeras su članovi pakračkog HDZ-a obilježili, uz 25. obljetnicu oružane agresije na Pakrac, i 26. godinu  osnutka HDZ-a u Pakracu.

2

„Nama najznačajniji skup bio je na današnji dan prije 26 godina kada je održana osnivačka skupština HDZ-a za grad Pakrac. Prvi predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Pakrac bio je dr. Ivan Šreter koji je otet dan prije godišnjice osnutka, 18. kolovoza 1991., a kojeg se uz sve naše poginule branitelje prisjećamo s tugom i ponosom“, rekao je Davor Huška, predsjednik Gradskog odbora pakračkog HDZ-a dodavši kako će se 26. obljetnica osnivanja svečano obilježiti 2. rujna u kompleksu Janković u Pakracu.

Nakon simboličnog obilježavanja kod spomen obilježja održana je i sveta misa u spomen na dr. Šretera, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i  sve poginule branitelje i civile u Domovinskog ratu u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je predvodio župnik Matija Juraković.

Simbolično obilježavanje i prisjećanje bilo je održano i večeras na spomen obilježju na gradskom groblju u Lipiku na kojem je uz lipičkog gradonačelnika Vinka Kasanu prisustvovala i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević s predstavnicima braniteljskih udruga.

3