banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Do 1. rujna, planiranog roka za završetak radova na zgradi matičnog dječjeg vrtića „Maslačka“ u Pakracu, ostalo je svega 14 dana. Gradsko čelništvo nije bilo zadovoljno učinjenim i nakon prvog obilaska gradilišta 27. srpnja te je postojala opravdana sumnja da će do predviđenog roka biti sve gotovo gdje radove iz programa energetske učinkovitosti izvodi tvrtka „Kala“ iz Cernika u vrijednosti 1,25 milijuna kuna što zajednički financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (70 posto) i Grad Pakrac (30 posto).  No, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević danas nam je tijekom drugog obilaska s ravnateljicom pakračkog dječjeg vrtića Višnjom Klobučar ipak najavila kako će vrtić na vrijeme otvoriti vrata pakračkim mališanima.

„Prilikom prvog obilaska gradilišta vidjeli smo da radovi ne idu svojim tijekom, na gradilištu je bilo svega četiri radnika, a rukovodeći kadar tvrtke  „Kala“ nije nam se javljao. Zbog svih zateklih propusta, s tim da su još u početku radovi cerničke tvrtke kasnili 15 - ak dana, ravnateljica Klobučar, nadzorna inženjerka Ana Bunčić i ja poslale smo dopis u spomenutu tvrtku izražavajući nezadovoljstvo tražeći da radovi napokon počnu jačim intenzitetom“, rekla nam je gradonačelnica Blažević.

Tim više, jer se pojavilo dodatnih radova, a time i troškova, budući da je nakon otkrivanja krova pala kiša i nakisla unutrašnjost te se u više prostorija digao parket  i ostala vidljiva oštećenja na zidovima što će, kako je obećano, o svom trošku sanirati izvođač radova.

Nakon pisanog prigovora radovi su se ipak intenzivirali, a gradonačelnica Blažević istaknula nam je kako ima obećanje Mihaele Perić Radman, glavne inženjerke gradilišta iz tvrtke „Kala“, da će djeca 1. rujna moći ući u vrtić što podrazumijeva ranije završene unutrašnje radove zbog čišćenja prostora dok će radovi na postavljanju vanjske fasade vjerojatno još potrajati narednih tjedana.

Iako u ugovoru stoji da je rok kompletnog završetka radova 15. rujna, naša su nastojanja i naravno interesi roditelja da bi 1. rujna pakrački vrtićanci krenuli u matični vrtić. Realno, radovi u unutrašnjosti do planiranog roka trebali bi biti gotovi, a vrtić spreman za prihvat djece. Mi smo sve što se tiče naših ugovornih obveza ispoštovali, dodala je ravnateljica Klobučar.

Ako bi izvođač radova prekoračio rokove Grad Pakrac bi kao investitor bio u mogućnosti naplatiti mu penale, no nikom nije u interesu razmišljati na takav način nego nam je prvenstveno prioritet da se radovi privedu kraju i da vrtić počne raditi kako je planirano, kaže gradonačelnica Blažević.

Tijekom obilaska zgrade dječjeg vrtića ravnateljica Klobučar je ukazala na potrebu sanacije i dva sanitarna čvora u starom dijelu zgrade što će, kako je rekla Blažević, biti prioritet kandidiranja na natječaje, a ukoliko ne dođu do sredstava na takav način, Grad će podmiriti troškove potrebne sanacije.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić