banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Prošle su 22 godine kako smo u jednoj od ratnih vojnih operacija Hrvatske vojske oko Pakraca izgubili Vencislava Štrbca. Nekomu je to bio suborac, nekome prijatelj…

Duško Štrbac, poznati maratonac, Pakračanima poznat po svojim trkačkim aktivnostima kojima na našem području obilježava svaku važniju obljetnicu vezanu za domovinski rat, tog je dana ostao bez brata. Sendi Štrbac, u Pakracu već poznata sportašica maratonka, bar u lokalnim razmjerima, izgubila je oca.

Njemu u čast 22 godine kasnije, Duško je odlučio sjećanje i godišnjicu Vencine pogibje obilježiti trčanjem „Memorijalnog ultramaratona za Vencu“ na relaciji Zagreb – Pakrac dugoj 120 kilometara na koju je krenuo jutros u ranim jutarnjim satima, a nakanu je podržala i Sendi pridruživši mu se u Kutini i u spomen ocu po prvi puta u karijeri istrčala olimpijski maraton u dužini 42.195 metara i to u vremenu 4 sata i 44 minute. Maraton je završio na Rimokatoličkom groblju u Pakracu gdje su maratonci zapalili svijeću na posljednjem počivalištu Vencislava Štrbca.

Što drugo reći osim RESPECT!!

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić