LD Fazan iz Pakraca je u svom lovačkom domu u Kapetanovom polju u nedjelju 7. kolovoza ugostilo dvjestotinjak lovaca članova sedamnaest lovačkih društava pridošlih iz nekoliko županija kako bi se, peti puta po redu, ogledali u gađanju pokretnih letećih meta ili popularnije glinenih golubova.

DSC_5934

„Ovo je peti po redu turnir koji organiziramo u suradnji s Gradom Pakracom koji nas svake godine kvalitetno prati u djelu organizacije, pa je zahvaljujući tome i ova manifestacija iz godine u godinu sve kvalitetnija. Što se samog natjecanja tiče, prijavljeno je čak 120 strijelaca iz sedamnaest lovačkih društava koji će se ogledati u ekipnoj, pojedinačnoj i "fer plej" disciplini te u gađanju pokretne mete srnjaka zračnom puškom“, rekao nam je Stjepan Špiranec, voditelj sekcije za lovno streljaštvo i lovne gospodarske osnove u LD Fazan.

DSC_5942

Prilikom otvaranja natjecanja osim Špiraneca, prisutnima se obratio i predsjednik LD Fazan Josip Delorenci – Bepi koji je uz riječi dobrodošlice, već uobičajeno upozorio na sigurnosno baratanje oružjem prilikom natjecanja dok je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević u svojoj pozdravnoj riječi podsjetila da na području Pakraca egzistiraju tri lovačka društva s kojima ima odličnu suradnju, a današnjim natjecateljima poželjela preciznu ruku i što bolje rezultate.

 

DSC_5915Ostavimo li po strani natjecateljski dio programa, ovo okupljanje je i dobar povod lovcima da razmjene iskustva i malo „ljuduju“, jer kako se vole pohvaliti domaćini, masovnijeg okupljanja lovaca na jednom mjestu nema sve do Zagreba. Ono što je sigurno, nakon raspucavanja i svršetka službenog dijela programa, sudeći po kulinarskoj angažiranosti zaduženih „fazanaša“ – brzog razilažanja nije bilo…