Potencijali kandidati za listu HDZ-a u 5. izbornoj jedinici za rujanske saborske izbore su Davor Huška i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Prema napucima središnjice HDZ-a svaka županijska organizacija  je trebala poslati dvostruko više kandidata od mjesta koja joj potencijalno pripada na listu u izbornoj jedinici. . Za Požešku-slavonsku županiju to je značilo šest kandidata te su kao prijedlog Županijskog odbora HDZ-a u središnjicu poslani Franjo Lucić, Antonija Jozić, Alojz Tomašević i Darko Puljašić i spomenuti dvoje Pakračana.

„To je veliko priznaje za mene i gospođu Blažević jer smo se našli među 28  kandidata iz cijele izborne jedinice bez obzira hoćemo li u konačnosti biti na listi od 14 kandidata i bez obzira na mjesto na toj listi. Naravno da sam zainteresiran za pojavljivanje na listi. No od dužnosti saborskog zastupnika više sam zainteresiran za obnašanje dužnosti u izvršnoj vlasti i osobno bih vrlo rado i u narednom mandatu obnašao dužnost koju obnašam posljednje pola godine, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, rekao nam je Davor Huška.

Huška smatra da bi njegovo pojavljivanje na listi HDZ-a, uzimajući u obzir ranije političke dužnosti koje je obnašao na mjestu gradonačelnika Pakraca (2004-2016. godine) i saborskog zastupnika u jednom mandatu (2008-2012. godine), a prije svega dužnost koju obnaša posljednjih pola godine, bio  za HDZ pozitivan i da bi birači to prepoznali i pozdravili, ne samo na području Pakraca i Lipika nego  u cijeloj izbornoj jedinici.

Upitan za posljednja događanja u HDZ-u, Huška ističe da s lokalne razine, kao što su podržali dolazak Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a pozdravljaju i njegove prve poteze pa i  povratak Milana Kujundžića i Dragu Progometa u HDZ. No o povratku bivših članova koji su HDZ napustili u isto vrijeme na lokalnoj razini, primjerice Damira Špančića, nije razmišljao i nije se interesirao što stranački statut u tom slučaju propisuje.