banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Prof. dr. Željko Glavić ponovo je dobio četverogodišnji mandat na čelu Opće županijske bolnice Požega. Izbor Upravnog vijeća Bolnice s kraja lipnja početkom srpnja potvrdio je ministar zdravlja Dario Nakić. Prof. Glavić na čelu je požeške bolnice u različitim nazivima ove ustanove i s različitim nazivima čelne dužnosti još od 1990. godine.

Nakon imenovanja nam je potvrdio da se za sada ne predviđaju nikakve promjene u statusu pakračke bolnice koja je od 1. siječnja 2014. godine dio požeške. O tome je imao nedavno sastanak sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnicom Anamarijom Blažević i pakračkim stručnim vijećem na kojem je zaključeno da se do daljnjega organizacijski neće ništa mijenjati u ustrojstvo pakračke bolnice. Tim više jer se u rujnu očekuje od Ministarstva zdravlja prijedlog novog ustrojstva bolničke mreže u RH kao kompletnije vizije hrvatskog zdravstvenog sustava. Također, do Nove godine će biti jasniji financijski rezultati sadašnjeg bolničkog ustroja i eventualna mogućnost samostalnog rada pakračkog dijela ove bolnice.

Do tada, kaže prof. Glavić, nema potrebe niti zadirati u postojeću rukovodnu strukturu u Pakracu, pa na čelu pakračke bolnice i dalje ostaje dr. Slavica Klaić.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić