banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Izgradnja spomen obilježja poginulim pripadnicima  1. gardijske brigade HV na lipičkom ratištu u Donjem Čagliću bit će najvažnija aktivnost u ovoj godini, izvijestio je jučer Zoran Josipović, predsjednik požeško – slavonske podružnice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrova na skupštini održanoj u pakračkoj gradskoj vijećnici kompleksa Janković.

????????????????????????????????????

Projekt izgradnje spomen obilježja poginulim braniteljima Vladimiru Brckoviću, Mariu Mariću, Ivici Šoštariću, Igoru Fikretu, Željku Glešiću, Mladenu Jurišiću, Branu Maranu, Danijelu Mavrinu te Josipu Vešligaju finacirat će Grad Lipik, a predložena lokacija je uz glavnu prometnicu ispred nekadašnje područne škole u Donjem Čagliću. U prošloj godini članovi udruge sudjelovali su na svim obilježavanjima obljetnica vezanih za Domovinski rat, ne samo na našem području, nego i u cijeloj Hrvatskoj, sudjelovali na okruglim stolovima te vojnom hodočašću u Lourdes. Svojim aktivnostima prihodovali su nešto više od 8.000 kuna, od čega su po 1.000 kuna osigurali gradovi Lipik, Pakrac, Požega i Pleternica dok je s 2.0000 kuna sudjelovala Požeško - slavonska županija. Slične aktivnosti planiraju i u ovoj te idućoj godini, a dodatna sredstva financiranja planiraju tražiti i na drugim natječajima.

Zahvalu što se redovno uključuju u rad, kako županijske tako i Koordinacije braniteljskih udruga Pakraca i Lipika, uputili su im pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, lipički gradonačelnik Vinko Kasana te Željko Kalić, predstavnik Grada Požege, ističući nastavak odlične suradnje.

????????????????????????????????????

Uz brojne suborce, prijatelje i predstavnike braniteljskih udruga našeg područja, prisutnima su se obratili i general  Miroslav Vacek, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Podružnice Požeško-slavonske županije, pukovnik Mato Modrić, predstavnik veterana 121. brigade HV-a te iz zagrebačke središnjice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrova dopredsjednik udruge Zoran Hržak, Darko Katuša i Edo Butijer istaknuvši kako je danas više od svega potrebno zajedništvo branitelja u isticanju i promoviranju vrijednosti Domovinskog rata.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić