Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik trenutno ima 29 članova, starih i bolesnih, no unatoč tome svojim radom opravdali smo postojanje vođeni težnjom da se žrtva naše djece ne zaboravi, rekla je danas Silvija Svjetličić na skupštini ove Udruge u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu na kojoj je ponovno izabrana za predsjednicu.

????????????????????????????????????

Članovi su u prošloj godini prisustvovali na svim komemoracijama i obljetnicama vezanim za Domovinski rat te sudjelovali na mimohodima i obilježavanjima spomena na poginule branitelje i civile u drugim gradovima. Obilježavanje i sjećanje na poginule branitelje u Batinjanima i Gornjoj Obriježi godinama je bio program koji je organizirala ova udruga, a koji zadnjih godina na komemoraciji okuplja sve više osnovnoškolske djece i nastavnika, od ove godine program će preuzeti Udruga djece branitelja Pakrac, istaknula je Svjetličić objašnjavajući kako članovi zbog zdravstvenog stanja više nisu u mogućnosti biti nositelji ove organizacije.

Do sada je Udruga u gradnju spomen kapelice u Gornjoj Obriježi  uložila dosta sredstava, nerijetko posežući i za vlastitim donacijama, a u prošloj godini uz pomoć Vlastitog komunalnog pogona Grada Pakraca popločen je prostor oko crkvice i uređen okoliš. Udruga je za sve ove aktivnosti u prošloj godini prihodovala nešto više od 15.000 kuna, od toga joj je iz pakračkog gradskog proračuna osigurano 3.500 kuna te po 5.000 kuna iz lipičkog i županijskog proračuna.

????????????????????????????????????

Članovi će i dalje održavati sjećanja na poginule branitelje te sudjelovati na uređenju buduće spomen sobe Domovinskog rata u Pakracu. Sve njihove aktivnosti, a posebno zbog toga što su gubitkom svoje djece članovi podnijeli najveću žrtvu u stvaranju domovine,  pohvalili su Slobodan Katunar, lipički dogradonačelnik, Tomislav Petrač, pročelnik pakračke gradske uprave, Stipan Grgić, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-A Požeško – slavonske županije te Željko Špelić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Pakrac – Lipik dodavši kako će ih i dalje podržavati u njihovom radu i pripomoći kad god bude potrebno.