U prošloj godini  142 članice udruge „Hrvatska žena„ Prekopakra sudjelovale su na svim lokalnim manifestacijama najviše priređivanjem tradicionalne hrane i slastica i raznim drugim običajima specifičnim za prekopakranski kraj, pomagale drugim udrugama u organiziranju raznih obilježavanja, a nerijetko i u humanitarnim akcijama, istaknula je Anita Skalnik, predsjednica Udruge na skupštini što je održana 30. travnja  u Lovačkom domu na Matkovcu.

gl2

Pripremom hrane i organizacijom raznih druženja i zabava dobile su pohvale građana, a time ostvaruju određeni prihod kojeg utroše na nove aktivnosti. Osim što su organizirale već tradicionalni božićni i uskršnji sajam na trgu u Prekopakri koji svake godine okuplja sve više posjetitelja, redovito održavaju okoliš oko područne škole kao i oko bojekt akoje gkorist eza rad Udruge.

Kao i prijašnjih godina, i prošle su sudjelovale u humanitarnim akcijama, tako su u svojom novčanom donacijom pripomogli u inicijativi pakračke osnovne škole u prikupljanju sredstva za knjižni fond školske knjižnice, a povodom obilježavanja Dana grada Pakraca na sajmu rukotvorina prikupljale su sredstva koje su donirale pakračkom rodilištu.

Njihov rad i aktivnosti koje traju već dvadeset godina prepoznao je i Grad Pakrac te su članice ove prekopakranske udruge nagrađene i javnim priznanjem „Pečat grada Pakraca“ koje im je dodijeljeno na ovogodišnjoj svečanoj sjednici povodom Dana Grada. Kako je istaknula Skalnik, i dalje će održavati aktivnosti po kojima su prepoznate u zajednici te surađivati s drugim udrugama u cilju promocije tradicije i običaja sela.

gl3

Zahvalu za sudjelovanjem na svim gradskim manifestacijama kojima obogaćuju život lokalne zajednice uputio im je Marijan Širac, voditelj Odsjeka društvenih djelatnosti Grada Pakraca, obećavši i daljnju potporu u budućem radu, a primjere odlične suradnje iskazali su i Vlado Eck, predsjednik Mjesnog odbora Prekopakra, Edo Bahnik, predsjednik NK „Slavonija“ te Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“.