Glavna zadaća pakračko - lipičke Matice umirovljenika je raditi na očuvanju već tradicionalnih aktivnosti u smislu animiranja svih umirovljenika kako bi se priključili udruzi  i tako svojim angažmanom pridonijeli još boljem radu udruge i životu lokalne zajednice. Takva nastojanja su u prošloj godini uspjela jer su im se uz oko 400 aktivnih članova pridružilo još 70 novih te su jedna od onih Matica čije se članstvo unazad nekoliko godina povećava, rečeno je jučer na godišnjoj skupštini Matice umirovljenika Pakrac - Lipik održanoj u restoranu KTC-a Pakrac.

UMIR3

Obnova Doma umirovljenika je završena pa su aktivnosti u prošloj godini bile usmjerene na opremanju radnih prostorija, uspjeli su sredstvima gradskih proračuna opremiti natjecateljsku ekipu sportskom opremom, redovito obilazili i pomagali bolesne članove, a uz pomoć GD HCK Pakrac svojim članovima podijelili su donaciju oko 8000 kilograma voća. Sekcije za šah i pikado sudjelovale su na više sportskih aktivnosti dok je pjevački zbor sekcija koja najviše radi odazivajući se na sva događanja u gradu i u županiji. Umirovljenici su redovito organizirali nekoliko izleta i druženja, a gotovo svi članovi Matice redovito koriste mogućnost besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi koja se organizira u njihovim prostorima, istaknuo je predsjednik Matice Ivan Katalinić.

Matica je lani prihodovala nešto više od 51.000 kuna od kojih su po 5.000 kuna dobili od gradova Pakraca i Lipika, dok u ovoj godini očekuju više pomoći iz gradskih proračuna.

????????????????????????????????????

Kasa uzajamne pomoći koja ima oko 200 korisnika i dalje radi uspješno, jer su izdali 82 kredita u vrijednosti od 560.000 kuna koji se redovito otplaćuju. Sve uobičajene aktivnosti nastavit će se i dalje, a od konkretnijih akcija u ovoj godini plan je uvesti osnovnu informatizaciju za rad Matice, kompletirati uniforme za pjevački zbor te sanirati derutni zid ispred Doma.

Oko 150 članova, gostiju i prijatelja iz Matica umirovljenika naše županije i ostalih susjednih gradova pozdravili su lipički gradonačelnik Vinko Kasana i pročelnik pakračke gradske uprave Tomislav Petrač, istaknuvši kako se suradnja s Maticom kao jedne od najorganiziranije udruge na našem području svih ovih godina pokazala kao uspješan primjer što svjedoči njihova brojnost i razne aktivnosti koje će gradovi i dalje financijski pratiti i podržavati.

UMIR4