banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Značaj i uloga vaše udruga nije mala i pohvalno je sve što radite, no to bi moglo biti sve uzalud ako ratnu povijest Pakraca i Lipika iz Domovinskog rata ne zapišete upravo vi koji se u njoj sudjelovali, apeliram da tu zadaću stavite kao prioritet u narednom razdoblju, ali i da aktivno sudjelujete u izradi novog zakona o braniteljima, poručila je gradonačelnica Anamarija Blažević na skupštini Zajednice udruga HVIDR-a Požeško - slavonske županije što je danas održana u pakračkoj gradskoj vijećnici.

U izvješću o radu predsjednik Stipan Grgić istaknuo je kako su članovi na različite načine obilježavali značajne obljetnice iz Domovinskog rata diljem Hrvatske, a posebno na spomen obilježjima naše županije, te aktivno sudjelovali u radu županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gradova Pakraca i Lipika. Redovito su bili sudionici sportskih susreta različitih razina, na županijskim i  lokalnim manifestacijama promovirali aktivnosti udruge, organizirali tribinu „100 posto za Hrvatsku“ održanoj u Pakracu, ali i skrbili o statusnim i socijalnim problemima svojih članova.

hv2

Dopredsjednik Zdenko Vukić izvijestio je da su u tim aktivnostima potrošili oko 63.000 kuna od prihodovanih oko 67.000 pri čemu je 19.000 kuna dao proračun Požeško - slavonske županije, 10.000 kuna dobili su iz požeškog gradskog proračuna, po 2.000 kuna dali su gradovi Pakrac, Lipik i Pleternica, općine Brestovac i Jakšić po 1.000 kuna te općina Velika 500 kuna dok im je Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDRA-e Republike Hrvatske osigurala 5.000 kuna.

Članovi županijske HVIDRA-e i dalje će provoditi obilježavanje svih obljetnica, organizatori okrugle stolove na temu Domovinskog rata i provoditi projekte vezane uz promicanje istine o hrvatskim braniteljima. Na skupštini su izabrani Zdenko Vukić i Marko Marošević kao delegati za Sabor HVIDR-e RH.

U pozdravnim govorima Željko Obradović, tajnik Požeško - slavonske županije, prenio je poruku župana Alojza Tomaševića pohvalivši plemenite aktivnosti na očuvanju istine o Domovinskom ratu pozvavši branitelje na zajedništvo i u izradi novog zakona o braniteljima, a Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice, i Vinko Kasana, lipički gradonačelnik, zahvalili su članovima na svom dosadašnjem radu obećavši  daljnju potporu te se prisjetili i preminulog predsjednika županijske HVIDR-e Marija Novoselca.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić