banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Požeško-slavonske županije, ogranak Pakrac-Lipik, u suradnji sa Županijom Požeško-slavonskom, te Gradovima Pakracom i Lipikom, organiziraju obilježavanje 21. godišnjice VRO „Bljesak“ kao i dan branitelja Grada Pakraca, pod nazivom „SUSRETI PRIJATELJA-BLJESAK 2016“.

I ovogodišnje obilježavanje 21. obljetnice VRA „Bljesak“ 30. travnja (subota) proteći će u znaku sportskih događanja, sajma udruga, druženja te odavanja počasti poginulim braniteljima.

Obilježavanje „Bljeska“ započinje u 9,30 sati polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Rimokatoličkom groblju u Lipiku i Pakracu. U 10,30 sati predviđeno je otvaranje „Susreta prijatelja - Bljesak 2016“ u Ulici hrvatskih velikana gdje će se predstaviti i lokalne udruge i obiteljska gospodarstva na sajmu udruga, a u 11 sati započet će natjecanja u kuglanju, visećoj kuglani, šahu, pikadu, belotu dok se proglašenje pobjednika očekuje oko 14,30 sati. Tijekom događanja građani će moći i razgledati izložbeni postav vojne i ratne povijesti profesora Marija Tušeka u zgradi Turističke zajednice Grada Pakraca od 11 do 13 sati.

Druženje će se nastaviti i oko 16 sati kada će nastupiti tamburaški sastav „Lipa“ i kulturno - umjetnička društva sve do 19 sati kada će biti služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Obilježavanje će završiti večernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman, a ulaz je za sve građane besplatan.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić