Samo 51 intervencija u prošloj godini ostat će zabilježena kao rekordna godina po malom broju izlazaka vatrogasaca na teren za razliku od 2014. kada su je zabilježeno čak 886, a unatoč suši gotovo nisu imali požara na otvorenom prostoru zahvaljujući preventivi koja se provodi uredbom gradova o uvjetima spaljivanja biljnog otpada, istaknuo je Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice, na skupštini održanoj sinoć u Društvenom domu u Marinom Selu kojoj je domaćin bilo istoimeno vatrogasno društvo.

????????????????????????????????????

Stokić je naglasio zadovoljstvo i ponos na vatrogasce našeg kraja jer su u svakom trenutku zadržali prisebnost i odrađivali poslove prikladne svakoj situaciji bez obzira o kojoj se intervenciji radilo, što je rezultat dobre pripremljenosti, redovitih vježbi kojima se pristupa savjesno i predano, ali i školovanju vatrogasaca koji su postali stručnjaci u specifičnim intervencijama. Dodao je kako iduće godine u travnju završava projekt donacija vatrogasne opreme austrijske pokrajine Tirol našoj županiji te istaknuo kako će se unatoč tome dugogodišnja odlična suradnja nastaviti sigurno u drugim oblicima.

Zlatko Zerdin, tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik, zahvalio je gradskim vlastima na puno razumijevanja za vatrogastvo što je lani rezultiralo time da je iz pakračkog proračuna u Vatrogasnu zajednicu prispjelo oko 395.000 kuna, a iz lipičkog 370.000 kuna.

vz 2

Pohvalno o radu pakračko – lipičkih vatrogasaca govorili su mnogi predsjednici gostujućih DVD- a kao i Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, a zadovoljstvo nisu krile niti Gordana Horvat, voditeljica Odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Lipika, te pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević. „Vaš primjer rada i ustrojstva treba biti primjer i ostalim udrugama koje djeluju na našem području. Važnost funkcioniranja vatrogastva neki su, nažalost, otkrili tek 2014. godine kada su nas zadesile poplave. Bez obzira na krizna vremena vatrogasci su važna karika zajednice i na našu pomoć uvijek možete računati“, poručila je gradonačelnica Blažević.