Pakrac će od 14. do 17. travnja biti domaćin regionalne konferencije studenata tehničkih i tehnoloških sveučilišta srednje i južne Europe koju organizira studentska udruga BEST Zagreb, a u planinarskom domu na Omanovcu okupit će se osamdesetak visoko motiviranih studenata iz naše regije, kao i članovi internacionalnih odbora BEST-a te treneri.

BEST (Board of European Students of Technology) djeluje na području gotovo cijele Europe u 96 lokalnih BEST grupa koje su podijeljene u 11 regija. Zagrebačka lokalna grupa pripada regiji zajedno s lokalnim grupama iz središnje i južne Europe odnosno sveučilištima iz Ljubljane, Budimpešte, Temišvara, Mostara, Novog Sada, Beograda i Veszprema.

Na regionalnoj konferenciji studenti tehničkih i tehnoloških sveučilišta donose važne odluke za daljnji rad BEST-a kao udruge, ali se bave i pitanjima obrazovanja i znanosti te organiziraju razne radionice i treninge komunikacijskih i organizacijskih vještina. U slobodno vrijeme studenti će sudjelovati na otvorenim raspravama koje se tiču iskustava s prošlih projekata te će imati mogućnosti upoznati se s bogatstvom i ljepotama zapadnog dijela Slavonije.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Danas je BEST Zagreb u Europi stekao status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa, a prisutan je na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Kroz BEST Zagreb je od 1999. prošlo dvjestotinjak članova koji su nekad bili studenti Sveučilišta u Zagrebu, a danas su uspješni inženjeri.