madari na setnici glavna

Uzbudljivi tonovi tradicionalnih mađarskih instrumenata odjekivali su protekle subote duž pakračke šetnice, dok su gosti Društva Mađara Pakrac, članovi Glazbenog sastava Tenkes, oduševljavali publiku temperamentnim plesom i melodijama koje su oživjele duh mađarske narodne glazbe.

Ovaj spektakl bio je prilika za Pakračane da se upuste u svijet čardaša i mađarskih narodnih plesova, uz zvuke tradicionalnih mađarskih instrumenata. Predsjednik Društva Mađara Pakrac, Josip Fa, izrazio je zadovoljstvo što su se mnogi Pakračani pridružili ovom događaju te svojim prisustvom i sudjelovanjem upotpunili ugodnu atmosferu u središtu grada.

mađari na šetnici 4

"Oduševljeni smo odazivom i podrškom naših sugrađana koji su se pridružili ovoj glazbeno-plesnoj manifestaciji. Bilo je divno vidjeti kako su se ljudi uživjeli u ritam čardaša i mađarskih narodnih plesova", izjavio je Fa.

Glazbeni sastav Tenkes, sa svojim autentičnim izvedbama na tradicionalnim mađarskim instrumentima, pružio je publici nezaboravan doživljaj i učinio da se osjeti duh mađarske narodne glazbe u samom srcu Pakraca. Njihova virtuoznost i strastvenost za glazbom dodatno su oživjele atmosferu, potičući posjetitelje da se prepuste ritmu i pokretu.

mađari na šetnici 1

Ova manifestacija predstavlja samo jedan od mnogobrojnih događaja koje Društvo Mađara Pakrac organizira s ciljem promocije i očuvanja bogate kulturne baštine mađarskog naroda te stvaranja prilika za druženje i međusobno povezivanje građana.

Glazbeno-plesna subota na pakračkoj šetnici nije samo donijela glazbu i ples, već je i simbolizirala zajedništvo i otvorenost prema različitostima, stvarajući tako mostove među ljudima i obogaćujući kulturni život grada.

mađari na šetnici 2