invalidi rada 1

„Prošla godina protekla je u obilježavanju 55 godina postojanja i djelovanja Udruge, a kontinuirani rad na promicanju prava invalida rada prepoznala su i naša dva grada koja su nam dodijelila Grb Grada Pakraca te Povelju Grada Lipika, što će nam biti motiv za buduće aktivnosti“, rekao je predsjednik Zlatko Pečanić na jučerašnjoj skupštini Udruge invalida rada Pakrac-Lipik koja je održana u njihovim prostorijama u Cesarčevoj ulici u Pakracu.

Kako je istaknuo u izvješću o radu, Udruga je lani uspješno organizirala 12. Susrete osoba s invaliditetom RH „Pakrac 2023.“, gdje su im gosti bili članovi udruga invalida rada iz Zagreba, Županje, Kutine, Siska, Donje Stubice i Slovenske Metlike. Sudjelovali su na lokalnim manifestacijama sa svojim radovima iz kreativne radionice te prisustvovali susretima invalida rada u Županji, Zagrebu, Mariji Bistrici, Križevcima i Kutini gdje su ostvarili i brojna priznanja.

U prošloj godini prihodovali su 2.870 eura od čega su iz proračuna Grada Pakraca dobili 965, od Grada Lipika 700 te Županije 500 eura.

invalidi rada 2

U planu rada za 2024. godinu je nastaviti pružati pomoć i upoznavati članove sa zakonima i propisima vezanim za zaštitu osoba s invaliditetom kao i raditi na učlanjenju novih članova. Namjeravaju sudjelovati u aktivnostima Hrvatskog saveza udruga invalida rada te nastaviti provoditi kreativne radionice, pisati projekte i programe. U planu je sudjelovanje na manifestacijama gradova Pakraca i Lipika, tradicionalnim susretima invalida rada i organiziranje 13. Susreta osoba s invaliditetom u Pakracu.

Marijan Širac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo,  čestitao je predsjedniku i članovima Udruge na djelovanju rekavši da iako nisu brojni, svi su aktivni u njenom radu, što je rijetkost u udrugama. Predložio im je da se za bilo kakve savjete ili pomoć oko prijavljivanja na natječaje, prvenstveno radi postavljanja fasade na objekt Udruge što je želja svih članova, jave u lokalnu razvojnu agenciju „PAK-RA“. Potporu Udruzi u ime Grada Lipika iskazala je djelatnica u Gradskoj upravi Marija Sohor, poželjevši im uspješno djelovanje i u narednim godinama.

invalidi rada marijan