Ploštine Talijani

Zajednica Talijana „Liberta“ Ploštine u suradnji s Udrugom proizvođača talijanske konjske salame – izvorno Plošine i ove je godine organizirala sada već tradicionalnu, 12. po redu manifestaciju „Jesen u našem kraju“. Ploštine su jučer poslijepodne ugostile brojne posjetitelje i nekolicinu izlagača, uključujući predstavnike lokalnih manjinskih udruga i OPG-ove koji su okupljenima predstavili ponudu svojih proizvoda na postavljenim štandovima.

Ploštine Izlagači

Nakon izložbenog dijela, program se preselio u prostor Društvenog doma u Ploštinama u kojemu je nakon intonacije hrvatske i talijanske himne otpočeo službeni program. Okupljenima se u ime organizatora na hrvatskom i talijanskom prigodnim pozdravnim govorom obratila predsjednica „Liberte“, Olivera Bina, a nakon nje za mikrofon su izašli i predsjednik Talijanske unije u Hrvatskoj, Maurizio Tremul te potom predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca, Miroslav Ivančić.

Ploštine Mauricio

Ploštine Ivančić

Program je nastavljen glazbeno-plesnim nastupima Češke besede Prekopakra, grupe Dječjeg vrtića Maslačak iz Donje Obriježi, skupine Seljačke sloge iz Prekopakre i Plesnog kluba Dolce Pakrac-Lipik, a sadržajna večer je zaključena večerom i zajedničkim druženjem izvođača, izlagača i ostalih uzvanika.

Ploštine Beseda

Ploštine Vrtić

Ploštine Sloga