banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

2022 09 16 11.50.03 Medium

„U proteklom razdoblju Županijska zajednica udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije provodila je sve svoje redovne zadaće u skladu s ranije prihvaćenim planom tako da je prošla godina bila u znaku puno većeg broja aktivnosti nego pretprošle godine zbog pandemije. No, iako je bilo više aktivnosti, vidljivo je da nas je epidemiološka situacija usporila te se nadam da će se normalizacijom društvenog života i naše članstvo više aktivirati“, rekao je jučer Stipan Grgić, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije, na skupštini održanoj u gradskoj vijećnici kurije Janković.

Podnoseći izvješće o radu u prošloj godini Grgić je istaknuo je kako su članovi obilježavali sve obljetnice vezane za Domovinski rat na području naše Županije i aktivno sudjelovali u radu županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Bili su sudionici proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kaštelima, te skrbili o socijalnim i statusnim pitanjima svojih članova. Bili su i nositelji programa obilježavanja obljetnice oslobođenja Bučja, sudjelovali u obilježavanju „krvavog Uskrsa“ u Suhopolju te nazočili seminarima i okruglim stolovima o pitanjima braniteljske populacije.

2022 09 16 11.48.41 Medium

Za svoje aktivnosti ŽZU HVIDR-a lani je prihodovala oko 13.000 kuna iz proračuna Požeško-slavonske županije.

Prema planu i programu za iduću godinu članstvo će i dalje obavljati redovne aktivnosti i obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata, a sva naknadna događanja i eventualna sudjelovanja ovisit će o epidemiološkoj situaciji kao i o sredstvima s kojima budu raspolagali.

Čestitke na radu uputio im je Ferdinand Troha, požeško-slavonski dožupan, istaknuvši kako je shvatljivo da je članstvo sve starije i sve se teže okuplja, no ipak zahvalio na sveprisutnošću događanjima i obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata.

2022 09 16 12.06.08 Medium

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić