Članovi glavna

Mario Lopar, predsjednik rukometnog kluba, izabran je za novog predsjednika Sportske zajednice Grada Pakraca na jučerašnjoj ponovljenoj izbornoj skupštini. Prije izbora, članovi skupštine prihvatili su ostavku dosadašnjeg predsjednika Sadmira Delihodžića, kojemu je i inače jučer istekao mandat. Na prijedlog novoga predsjednika, izabran je i novi Izvršni odbor kojega čine Josip Šebić, Vladimir Gazić, Vjekoslav Anušić i Tihomir Vuković.

Mario Lopar

Mario Lopar

Osim izbornog dijela, skupština je raspravila o lanjskom i ovogodišnjem radu. Tako je prihvaćeno  financijsko izvješće za 2021. godinu iz kojega saznajemo da je SZGP prošle godine raspolagala s ukupno 1,55 milijuna kuna prihoda, pri čemu je utrošeno 1,47 milijuna kuna. Gotovo polovina prošlogodišnjih prihoda, 735.000 kuna, osigurana je iz proračuna Grada Pakraca koje su proslijeđene kao dotacije sportskim udrugama te financirane sportske ljetne manifestacije. Dio prihoda, u iznosu od nepunih 108.000 kuna, ostvaren je putem HZZ-a kojim su se kompenzirale plaće zaposlenika koji nisu bili u mogućnosti raditi u vrijeme lockdowna izazvanog pandemijom korona virusa, dok je preostali iznos od 707.000 kuna realiziran putem vlastitih prihoda koji uključuju protupožarstvo, najam dvorane, kuglane, tenis terena, električnih bicikala, donacije te prijenos sredstava iz 2020. godine. Osim o radu u prošloj godini članovi skupštine usvojili su program rada za ovu godinu kao i financijski plan koji se kreće u obimu i rasponu sličnom prošlogodišnjem.

Odluke nisu jednoglasno donešene

Članovi skupštine upozorili su na proceduralne neispravnosti u organizaciji skupštine, kao i zahtjevali veća sudjelovanja članova u planiranju raspodjele sredstava i drugom radu zajednice.  Dio članova skupštine izrazilo je nezadovoljstvo pripremljenim skupštinskim materijalom, činjenicom da se programski dokumenti za ovu godinu donose na polovini njenog trajanja, te stoga sve odluke kao i izbor predsjednika, nisu prošle jednoglasno.

Marijan Širac

Marijan Širac

Marijan Širac, pročelnik u gradskoj upravi, zahvalio je dosadašnjem predsjedniku na njegovom osmogodišnjem radu te poželio uspjeh u radu novoizabranim čelnim tijelima.

Na ukazanom povjerenju se uz poziv na suradnju zahvalio i novoizabrani predsjednik Lopar.