latica radmila

Radmila Relić Zerdin ponovo je predsjednica Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“, nova dopredsjednica je Natalija Faktor, blagajnica je Zlata Tudović dok je tajnica Svjetlana Žigić, odlučeno je jučer na izbornoj skupštini ove Udruge održanoj u gradskoj vijećnici kurije Janković.

Na izbornoj skupštini jednoglasno je usvojen i operativni i strateški plan za razdoblje 2022.-2024. godine s ciljem određivanja jasnih smjernica za razvoj udruge koje će biti u skladu s potrebama pojedinaca, zadovoljavanjem potreba korisnika, sadašnjih i budućih. Plan sadrži prikaz strategija i ciljeva pomoći kojima se udruga želi pozicionirati kao organizacija koja razvija socijalne usluge u zajednici za osobe s invaliditetom te nastavak života u zajednici izvan institucija. U strategiji su navedeni željeni ciljevi; usmjerenost prema pojačavanju socijalnog uključivanja članova udruge i korisnika usluga, doprinos zajednici kroz podršku procesa transformacije sustava socijalnih usluga za osobe s invaliditetom, zagovaranje prava na život u zajednici  i društveno poduzetništvo.

latica dubravka

Skupština je bila prilika predstaviti članovima i novine u Zakonu o socijalnoj skrbi koji je na snagu stupio 17. veljače ove godine, a koje je predstavila Dubravka Šebić - Stoček, socijalna radnica i dugogodišnja volonterka ove udruge. U prezentaciji Šebić - Stoček osvrnula se najviše na pravo na naknade u sustavu socijalne skrbi, posebice na naknadu za ugroženog kupca energenata, osobne invalidnine, doplatka za pomoć i njegu te statusa roditelja njegovatelja ili statusa njegovatelja koje su povećane novim Zakonom. Zbog te činjenice pozvala je sve korisnike usluga i naknada u sustavu socijalne skrbi da se obrate nadležnim Centrima za socijalnu skrb koji će im dati pravovremene informacije i pokrenuti postupak za ostvarivanje prava na povećane naknade.

Pohvale radu udruge, angažiranosti u zajednici te hvalevrijednoj podršci koju daju osobama s invaliditetom na području Pakraca i Lipika uputili su Ivana Šušnjić, pročelnica Ureda Grada Pakraca, Gordana Horvat ispred Grada Lipika te Predrag Miščević ispred Centra za inkluziju Pakrac-Lipik.

latica gosti