Stol Medium

DVD Veliki Banovac ove godine će obilježiti 60 godina postojanja, a središnja svečanost je planirana za prvi vikend u rujnu, izvijestio je na jučerašnjoj skupštini Društva njen predsjednik Damir Colosetti.

Kako se skupštine DVD i dalje održavaju zbog epidemioloških mjera samo uz prisustvovanje članova i najnužnijih gostiju tako su jučer banovački vatrogasci saslušali izvješće o radu u prošloj godini koju je podnijela tajnica Gordana Baschiera istaknuvši da su njihovi vatrogasci prošle godine imali dvije protupožarne intervencije, a ostale aktivnosti su se odnosile na  vatrogasne vježbe od kojih je najvažnija bila ona koju su proveli zajedno sa susjednim DVD-om iz Donje Obriježi, kao i vatrogasna natjecanja. Pri tom je bio najvažniji nastup ekipe mladeži na prvenstvu Hrvatske u Varaždinu, a nakon godine epidemiološke pauze ponovo su organizirali svoj Kup Banovca. Održano je više radnih akcija u cilju održavanja prostora, okoliša i opreme Društva, a petero članova je položilo vatrogasne ispite te jedan i za vatrogasnog dočasnika.

Vatrogasci Medium

Za sve te aktivnosti društvo je potrošilo oko 35.000 kuna pri čemu je posredstvom Vatrogasne zajednice iz gradskog proračuna osigurano 28.000.

Obraćajući se članovima Društva gradonačelnica Anamarija Blažević je naglasila da je vatrogastvo tradicija i kultura hrvatskog naroda na dobrobiti svih nas te u njega treba ulagati. Radi toga je ove godine u gradskom proračunu otvorena dodatna stavka za vatrogastvo u iznosu od 80.000 kuna koja je namijenjena prvenstveno nabavci zaštitne i radne osobne opreme. Govoreći o radu ovog DVD-a naglasila je da je riječ o jednom od operativnijih pakračkih društava na čemu im je zahvalila i čestitala.

Pohvale su došle i od Ilije Turkovića starijeg i Zlatka Zerdina, predsjednika i tajnika Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik koji su istaknuli rad s mladima te im čestitali na plasmanu na prvenstvo RH za ekipu mladeži.    

Gosti Medium