skupština ivančić

Miroslav Ivančić i naredne četiri godine će biti na čelu Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika odlučili su njeni članovi na skupštini što je u vijećnici kurije Janković održana 20. studenog, a na koju iz epidemioloških razloga nisu bili pozivani ni gosti ni mediji, izvješćuju iz Udruge. Za dopredsjednika je ponovo izabran Miroslav Mizera, a novi tajnik je Dejan Tutić.
U izvješću o radu u prošloj godini ističu da su lani  obilježili 29. godišnjicu početka Domovinskog rata, 25. godišnjicu VRO „Bljesak“, 29. godišnjicu pogibije Vlade Laučana. Udruga je sudjelovala na obilježavanju značajnih datuma iz Domovinskog rata i u Bjelovaru, Daruvaru, Požegi, Banskoj Strugi, Dalju, Osijeku, Belom Manastiru i drugdje. Aktivno su sudjelovali u radu Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske te u radu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika. Pored toga kroz projekt jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva ove je godine zaposlena jedna osoba, a prijavili su se na projekt „Reagiranje branitelja u slučaju elementarnih nepogoda“. Bili su aktivni u snimanju dokumentarnog filma o početku Domovinskog rata i o oslobađanju Lipika koji je u završnoj fazi.

Prihodi u prošloj godini su iznosili malo više od 57 tisuća kuna dok su rashodi bili nešto veći od 46 tisuća kuna. U idućoj godini planiraju prihode veće od 448 tisuća kuna jer je u planu realizacija projekta „LAMPSI“ (bljesak na grčkom).

U planu rada za 2022. godinu, osim navedenih obilježavanja, u planu je pokretanje projekta  „Dom policije Vlado Laučan“, provođenje projekta „LAMPSI“ - Podrška lokalnoj zajednici. U projektu je predviđena edukacija i obuka članova udruge te opremanje i namještanje objekta u Ploštinama (stan iznad ambulante). Udruga će sudjelovati na 11. Križnom putu grada Pakraca te će organizirati „piknik policije“ povodom dana policije, izvješćuju iz Udruge.

skupština policije