Silvija Svjetličić

„Kroz Udrugu roditelja branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik, od osnivanja prije 27 godina, prošlo je oko 120 članova, no kako vrijeme prolazi neki su se odselili, a starost i bolest čine svoje i došlo je do zamora. Želimo još ovo malo života što nam je preostalo provesti u miru, bez obveza oko udruge koje su sve zahtjevnije. Bila mi je čast i veliko zadovoljstvo biti vaša predsjednica, ali i moje je vrijeme prošlo i više ne mogu“, rekla je danas na godišnjoj skupštini Udruge predsjednica Silvija Svjetličić koja je dobila potporu prisutnih za gašenje Udruge, jer se to zbog njenog odlaska sa ove funkcije i starosti članova nametnulo kao jedino rješenje.

Najvažniji događaj za Udrugu u prošloj godini bilo je svečano otkrivanje spomenika na novouređenom gradskom trgu za njihovu djecu i za sve hrvatske branitelje poginule na području Pakraca čime su na neki način i ispunili svrhu svoga postojanja. Sudjelovali su na svim sjednicama Koordinacije udruga dok su iste bile održavane i na svim komemoracijama i programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području naša dva grada kao i na otkrivanju spomen obilježja za poginule hrvatske branitelje u Španovici za poginule branitelje iz Požege, vidljivo je iz godišnjeg izvješća Udruge.

Lani su prihodovali 3000 kuna (2000 od Grada Pakraca i 1000 od članarine), a potrošili su dvostruko više, pokrivši razliku iz sredstava ostvarenih prethodnih godina.

skupština roditelja

„Ono što možemo reći gospođi Silviji je samo jedno veliko „Hvala“. Znao sam da će jednom doći do kraja ove Udruge, no želim naglasiti da bez obzira da li udruga radila ili ne, branitelji neće biti zaboravljeni, kao ni one aktivnosti koje ste vi provodili. Bila je velika hrabrost uopće osnovati ovakvu udrugu, nakon svega što ste prošli, i nema riječi kojima možemo zahvaliti za ono što ste dali, svoje najmilije, koji su položili svoj život za Hrvatsku“, rekao je lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Prisutne je u ime gradonačelnice i Gradskog vijeća Pakraca pozdravila Marija Martinelli, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu, rekavši da joj je žao što se Udruga gasi jer su imali lijepu suradnju, no kroz Koordinaciju udruga će se nastaviti gdje je Udruga roditelja poginulih branitelja stala i njihovi sinovi nikada neće biti zaboravljeni.