Predstavnici Udruge HVIDR-a Pakrac prošle godine sudjelovali su u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i pogibije branitelja kako na području Pakraca i Lipika tako i u drugim mjestima njihova stradavanja. Sudjelovali su na Danima branitelja kod prijateljske udruge HVIDR-e u Kaštelima, ali i uzvratili domaćinstvo na 7. Danu zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane održanom u Lipiku. Također su sudjelovali u pakračkom „Križnom putu“, na hodočašću „Gospi Voćinskoj“, te obilježavanju obljetnica VRO „Bljesak 95“. Posebno je obilježena i obljetnica akcije „Alfa 91“, prilikom koje je otkrivena spomen ploča ubijenim i nestalim civilima kod spomenika „Golubica“ u pakračkim vinogradima. Ekipa HVIDR-e sudjelovala je na sportskim igrama „ŠNIDOR“ Požeško-slavonske županije koje su održane u Lipiku gdje su osvojili drugo mjesto, te na nacionalnim u Makarskoj, a u sklopu sajma „Slavonski banovac“ sudjelovali su na Grahfestu, istaknuto je sinoć na skupštini u izvješću o radu u 2019. godini predsjednika Stipe Hodaka.

U prošloj godini članarinu je platilo 96 članova, a troje članova je preminulo.

Udruga je lani na svoje aktivnosti potrošila oko 28.700 kuna, ne računajući plaću osobe koja obavlja tajničke poslove za sve udruge članove koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a za što Grad osigurava 60.000 kuna. Od Grada Pakraca su dobili 13.000 kuna, od Županije 3.000 kuna, a još oko 11.500 kuna sakupili su od članarina, proizlazi iz izvješća blagajnika Slavka Šoštarića. U istom financijskom i sadržajnom obimu planiraju rad i u 2021. godini, no svjesni su da će zbog ove krize uslijed pandemije koronavirusa možda biti potrebno smanjiti neke aktivnosti udruge kako bi se smanjili i troškovi.

Obraćajući se ispred Grada Pakraca, dogradonačelnik Marijan Širac, osim što im je još jednom zahvalio za ono što su učinili tijekom Domovinskog rata, ali i što kroz svoj sadašnji rad čuvaju vrijednost rata i hrvatskih branitelja, je istaknuo da novac iz Gradskog proračuna nikada za braniteljske udruge nije bio problem i neće biti niti ubuduće.

Na skupštini je izabrano deseteročlano izaslanstvo koje će sudjelovati u radu Skupštine županijske HVIDR-e, te su iznesena izvješća o radu nadzornog odbora i suda časti Udruge.