Na Gradskoj tržnici Pakrac danas je održana promocija projekta „Nova znanja – nove prilike“, koji je usmjeren ka poticanju ravnopravnijeg položaja marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlenih) na tržištu rada, a pruža im veću mogućnost zapošljavanja, razvoj socijalnih vještina, te bolju socijalnu uključenost u život zajednice.

Projekt, u organizaciji Udruge žena Vukovar, traje do travnja 2021. godine, financiran je sredstvima Europske unije, a provodi se u četiri županije: Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj. Partner na projektu s područja naše županije je Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“. U sklopu projekta bit će organizirana osposobljavanja za voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU, te radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja.

Udruga „Delfin“ najavljuje za sutra, 14. veljače, u simboličnom vremenskom terminu „5 do 12“, ispred zgrade  gradske uprave Pakraca, akciju „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“. Tu akciju osmu godinu za redom provode brojne organizacije koje se bave zaštitom i promicanjem ženskih prava, a u Pakracu će se udruzi Delfin pridružiti i Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“. Cilj je skrenuti pozornost javnosti na nasilje nad ženama, pri čemu će pročitati ispovjede žena koje su preživjele nasilje.