Pružanje pomoći i upoznavanje članstva s novim zakonima i propisima s posebnim osvrtom na one koji se odnose na zaštitu osoba s invaliditetom te pružanje pravne pomoći članovima koji iskažu potrebu za zakonskim beneficijama bit će glavne odrednice rada i u idućoj godini Udruge invalida rada Pakrac-Lipik, zaključak je današnje skupštine koja je održana u njihovim prostorijama u Cesarčevoj ulici u Pakracu.

Kako je istaknuo u izvješću o radu u prošloj godini predsjednik udruge Zlatko Pečanić, među povlasticama o kojima predstavnici udruge savjetuju svoje članove su oslobođenje od putarine kod registracije vozila, dobivanja kartica za parkiranje vozila na mjestima predviđenim za invalide, oslobađanje od cestarine, popusti na plaćanje RTV pristojbe i telefonske pretplate.

Osim toga Udruga planira, kao i do sada, niz manifestacija, sudjelovanje u aktivnostima svog Saveza na razini Hrvatske, organizacija više radionica, suradnju sa sličnim socijalnim lokalnim udrugama i sudjelovanje u manifestacijama gradova Pakrac i Lipik. Kao prioritet u idućoj godini istaknuli su izradu fasade na zgradi udruge za što su financijsku pomoć zatražili u lokalnim jedinicama samouprave.

U prošloj godini prihodovali su oko 27.000 kuna od čega su iz proračuna Grada Pakraca dobili 8.000 kuna, od Grada Lipika 3.500 kuna te Županije 800 kuna, a slični financijski okvir planiraju i u idućoj godini.

Pakrački dogradonačelnik Marijan Širac, uz gošće iz Hrvatskog saveza udruga invalida rada, osim pohvala dosadašnjem radu posebice u dijelu koji se odnosi na suradnju s gradskom upravom, srodnim lokalnim udrugama i sudjelovanje u gradskim manifestacijama, pozvao ih je da već u siječnju dođu u gradsku upravu kako bi razradili plan radova na dovršetku zgrade i time ih uvrstili u financijski program te predložio da se za bilo kakve savjete ili pomoć oko prijavljivanja na natječaje jave u gradsku upravu ili Poduzetnički centar Pakrac.