Prikazom pravljenja konjske salame, jesenskih običaja i tradicije u tom kraju, 16. biciklijadom te kulturno – umjetničkim programom stanovnici Ploštine i njihovi gosti jučer su održali već tradicionalnu manifestaciju “Jesen u našem kraju” u organizaciji Zajednice Talijana „Liberta“ i Udruge proizvođača talijanske konjske salame-izvorno Ploštine.

Tijekom popodneva na uličnim štandovima svoje proizvode izložili su predstavnici lokalnih OPG-a i udruga gdje su posjetitelji mogli isprobati različite tradicionalne delicije i slastice, a tijekom manifestacije gostima je prezentiran je postupak izrade konjske salame. Uz gastronomsku ponudu, prikazani su i neki drugi jesenski običaji poput berbe kukuruza.

Večer je nastavljena uz kulturno-umjetnički  program u domu u Ploštinama koji su nastupom uveličali mališani iz područnog vrtića Maslačak iz Donje Obriježi, učenici područne škole braće Radića iz Donje Obriježi, KUD-a „Lipik“, KPD Ukrajinaca „Karpati“ Lipovljani, Tamburaški sastav „Lipa“ iz Gaja, pjevačko društvo Češke besede Doljani, ali i prijatelji iz općine Cimolais iz Italije.