Na kraju prošle godine u Udruženju obrtnika Pakrac-Lipik je bilo 165 članova, četiri više nego godinu dana ranije, čime je nastavljen trend rasta broja obrtnika na području Pakraca i Lipika započet u 2017. godini kada je porast bio za 13 obrta, rekao je Davor Lepka, predsjednik Udruženje na sinoćnjoj izvještajnoj skupštini.

Prošla godina je za Udruženje bila specifična utoliko što su obilježavali 200 godina organiziranog djelovanja obrtničkog ceha na području Pakraca čemu su posvetili prigodnu izložbu u gradskom muzeju i tiskali brošuru. Pored toga nastavili su se baviti izgradnjom svog doma u Tomislavovoj ulici, u sklopu sajma Slavonski banovac ponovo su organizirali Grahfest, te održavali kontakte s HOK-om, županijskom obrtničkom komorom, ali i udruženjima iz drugih gradova pa su prigodnim štandom i kulinarskim vještinama sudjelovali na obrtničkim manifestacijama u Kaštel Starom, Sisku, Garešnici, Vrbovskom, Vukovaru, ali i domaćem Multipaku, kao i na svehrvatskoj manifestaciji „Zeleno-plavo“ u Požegi.

Za te aktivnosti su potrošili 88.000 kuna od čega je više od 60.000 prikupljeno iz vlastite članarine, a po 5.000 kuna su pridodali gradovi Pakrac i Lipik. U budući  dom obrtnika su lani uložili 20.000 kuna čime se vlastita  investicija u taj objekt od 2015. godine popela na 88.000 kuna, izvijestila je blagajnica Vera Pečanić.

Pozdravljajući skup pakrački dogradonačelnik Marijan Širac  je pohvalio aktivnosti, ali izrazio i zadovoljstvo što su obrtnici vrlo dobro prihvatili gradsku mjeru za poticanje gospodarstva i pozvao ih da svojim prijedlozima nastave unapređivati tu mjeru kako bi ona polučila što bolji učinak na obrtništvo, a time i na cijeli grad.