U ovoj godini Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“ će privesti kraju provođenje dva višegodišnja projekta: program poludnevnog boravka osoba s posebnim potrebama „Latica po latica – inkluzivna zajednica“ financiranim od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te projekt „Ne živiš snove dok spavaš – probudi se“ gdje se kao partner s ciljem stvaranja mjuzikla pojavljuju KPD „Slogi“. Osim toga, rekla je potpredsjednica Udruge Sandra Komljenović na skupštini što je jučer održana u njihovim prostorijama u kuriji Janković, nastavit će praksu međusobnog druženja korisnika kroz odlazak u šetnju, kino, prisustvovanje gradskim manifestacijama, a pokušati će pojačati sportske aktivnosti. Planiraju ponovo ljetovati na Viru u odmaralištu HCK Pakrac te posjetiti prijatelje na Šolti. Želja im je nastaviti suradnju s Udrugom inkluzija te praćenjem i prijavljivanjem na natječaje osigurati nove projekte.

Za to će im biti potrebno oko 254.000 kuna, od će čega 240.000 osigurati privođenjem kraju spomenutog  projekta Ministarstva, rekla je predstavljajući plan financiranja Svjetlana Žigić.

Na ovoj isključivo programskoj skupštini koju je vodila predsjednica Radmila Relić Zerdin, planove i rad udruge pohvalili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac. Oba gradska čelnika naročito su pohvale istakli na orijentaciju Udruge s 30 članova da sadržaj i sredstva za rad osiguraju kroz natječaje te sveprisutnost na gradskim manifestacijama.