Pojačati igrački kadar i stvoriti bolji odnos igrača prema utakmicama i treninzima želja je NK Slavonije koju je izrazio Edo Bahnik, predsjednik Kluba, na skupštini što je održana u nedjelju u klupskim prostorijama na Matkovcu. Razlog tome je posljednje mjesto u najslabijom 3. ŽNL koje su osvojili jesenas sa samo jednim bodom.

Pored toga, radi reorganizacije u natjecanju koja će uslijediti na jesen kada će se spojiti 3. ŽNL s dijelom 2. ŽNL, osim što će se pojačati kvaliteta, porast će i broj klubova što će značiti i više službenih utakmica pa će trebati osigurati dodatne  novce za veće troškove. Više novaca nego do sada će im trebati i ako uspiju realizirati, već više godina u programu rada, prisutnu želju za uvođenjem bar jedne mlađe selekcije jer sada nemaju niti jedne što je jedan od razloga malog i slabog igračkog kadra, rekao je Josip Boro Širac.  Poboljšanja očekuju i stoga jer su u pauzi ove zime doveli i novog trenera Davora Sudetića.

U 2018. godini rad Kluba se svodio uglavnom na održavanje utakmica i objekata neophodnih za igranje i treniranje. Uz pomoć Grada od 3.000 kuna uspjeli su kupiti nove mreže za golove, dok su za sve ostale aktivnosti potrošili oko 30.000 kuna od čega su 20.300 dobili od Sportske zajednice Grada Pakraca, dakle iz gradskog proračuna.

Zbog proširivanje lige, eventualnog uvođenja mlađe kategorije, trebat će povećati i klupski godišnji proračun pa kako je to predočio blagajnik Antun Širac, on bi u 2019. godini trebao iznositi oko 53.000 kuna uz dodatnih 12.000 za promjenu dotraje žičane mreže iza golova za  što očekuju pomoć Grada.

Dogradonačelnik Marijan Širac je tu pomoć i obećao te poželio klupskom vodstvu veću potporu ostalih članova kluba i drugih Prekopakrana jer je  predsjednik Bahnik, razočaran podrškom, najavio odlazak na kraju ove sezone. Denis Relota, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca, pojasnio je da se proračunski novac kroz Zajednicu distribuira shodno pravilniku koji uvažava rang natjecanja i broj natjecatelja uključujući i mlade kategorije.

Skupštini su prisustvovali Vlado Eck (Mjesni odbor Prekopakra) te predstavnici prekopakranskih udruga Dubravka Arland (KUD Seljačka sloga) i Dubravka Laučan (Hrvatska žena). Svi oni su govorili kako zbog malog broja mladih ljudi, ali i specifičnosti prostornog položaja Prekopakre,  udruge u ovom selu-prigradskom naselju teško rade te su izrazili želju da pomognu nogometnom klubu u njegovim aktivnostima, ali i više međusobnog povezivanja.