Na novi četverogodišnji mandat predsjednika Društva ponovo je izabran Stjepan Benković, tajnica je ostala Monika Lucić Fider kao i članovi Upravnog odbora u sastavu Branko Križan, Siniša Njegovan Starek i Danela Vujanić, jednglasno je odlučeno sinoć na izbornoj skupštini Povijesnog društva Pakrac-Lipik.

Čitajući izvješće o radu u prošloj godini predsjednik Stjepan Benković istaknuo je promocije 10. Zbornika, kao i udžbenika zavičajne povijesti za srednju školu autora Branka Križana, ocjenjujući ih odlično posjećenima i prihvaćenima među građanima. U suradnji s Muzejom grada Pakraca pokrenuli su aktivnosti s ciljem očuvanja arhivske građe pakračke bolnice koje su rezultirale njihovom zaštitom zahvaljujući dogovorom s čelnicima bolnice i Grada Pakraca. Članovi se u prošloj godini mogu pohvaliti i terenskim istraživanjima gdje su našli nepoznate povijesne lokalitete kao što su ostaci manje srednjovjekovne utvrde kod Mijača, ostaci crkve u Bučju, rimsko nalazište kod Sređana i ostatke srednjovjekovne utvrde između Sređana i Velikog Banovca. Sudjelovali su i na pakračkom sajmu Slavonski banovac gdje su se posjetiteljima po prvi put predstavili gastronomskom manifestacijom, srednjovjekovnom kraljevskom kuhinjom, organizirali povijesna predavanja, sudjelovali u obilježavanju visoke obljetnice školstva u Pakracu, te, već tradicionalno, uredili okoliš oko crkve sv. Pantelejmona u Tornju, spomenika hrvatske kulturne baštine najviše kategorije.

Društvo je prošle godine ostvarilo oko 33.000 kuna prihoda, od toga su iz 2017. godine prenesena sredstva u iznosu oko 11.000 kuna, a za svoje aktivnosti sredstva dobivaju iz gradskih proračuna, pa im je u prošloj godini Grad Pakrac osigurao 12.000 kuna, Grad Lipik 6.000 kuna. Sličnu financijsku podršku računaju i u ovoj godini.

Uz već uobičajene aktivnosti,  članovi društva objavit će 11. Zbornik čiju promociju planiraju u rujnu, a u sklopu njega plan je objaviti i udžbenik zavičajne povijesti za niže razrede čime bi završili hvalevrijedan projekt pisanja i izrade udžbenika za pakračke i lipičke učenike svih razreda. Na inicijativu članice Danele Vujanić, nastavit će s aktivnostima na zaštiti dobara od lokalnog značaja te su za sada u proceduri sedam dobara s područja Pakraca i šest s područja Lipik, ali i sudjelovati na svim gradskim manifestacijama na koje budu pozvani.

Članove društva pozdravio je pakrački dogradonačelnik Marijan Širac, čestitavši ponovo izabranom vodstvu na dosadašnjem radu koji je od velikog kulturnog i obrazovnog značaja za lokalnu zajednicu te zahvalio članovima na sudjelovanju na gradskim događanjima, kao i na organizaciji mnogih aktivnosti za građane.