U prošloj godini članovi Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac u svim starosnim kategorijama i disciplinama u kojima treniraju sudjelovali su na 25 natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima su osvojili ukupno 42 zlatne, 31 srebrnu i 25 brončanih medalja. Na prvenstvima Hrvatske u disciplinama WA, FIELD i 3D tijekom vanjske i dvoranske sezone članovi Kluba su pojedinačno i ekipno osvojili 13 zlatnih, 8 srebrnih i 3 brončane, tako da su i ove godine bili vlasnici državnog rekorda, kao i više naslova državnih prvaka, rečeno je sinoć na godišnjoj skupštini što je održana u prostorijama kluba u bivšoj Papukovoj kuglani koju koriste za zimske treninge.

Osim toga, Kune su posebno ponosne na pomladak, pa na redovnim treninzima imaju i 15-ak djece što iziskuje dodatnu opremu, individualni rad, ali i uvjete u kojima treniraju, izvijestio je o radu Kluba u ovoj godini predsjednik Zoran Petrović.

Osim redovitog treniranja i natjecanja za prvenstvo i kup Hrvatske, Jadranskom kupu i međunarodnom turniru, klub je u prošle godine godini bio i domaćin jednog turnira na Omanovcu u sklopu obilježavanja VRO „Bljesak“ na kojem je nastupilo 50 natjecatelja iz 13 klubova i dvije države. Prošle godine dva člana kluba, Zvjezdana Drašner i Patrik Amić, proglašeni su najboljim sportašima grada Pakraca, a Kune su na prošlogodišnjem sajmu Slavonski banovac po prvi puta nastupile u povijesnim odorama. Ulagali su i u opremu stoga su, uz pomoć Sportske zajednice grada Pakraca, uspjeli namaknuti sredstva za lukove, strijele, dvoranske mete sedam novih 3D meta životinja, ali i dva kompleta olimpijskih luka za mlađe kategorije.

U svom izvješću blagajnik Dario Marošević rekao je kako je klub u prošloj godini prihodovao oko 42.000 kuna od čega je 33.000 kuna došlo od Sportske zajednice Grada Pakraca, 2.000 kuna od Požeško-slavonske županije dok su ostatak namaknuli sami. Najviše novaca je otišlo na podmirivanje troškova natjecanja, a ovogodišnji rad planiraju s  približno istim financijskim i programskim aktivnostima. Od toga ističu obilježavanje 10 godina postojanja kluba u svibnju, planove za trenersko školovanje članice Zvjezdane Drašner kako bi pomladak imao još kvalitetnije treninge, a posebna želja im je renovirati krov na staroj kuglani i građevinski omogućiti uvjete za kvalitetnije treniranje koliko je to moguće.

Ističući čestitke na uspjesima, redovitim treninzima, organiziranosti kluba i radu s mladima Denis Relota, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca, izvijestio je da je do kraja prošle godine prebačen kompletan iznos obećanih godišnjih sredstava koja ipak omogućavaju, ne samo streličarima, nego svim sportskim udrugama, pokriti osnovne troškove natjecanja i osnovnu opremu.

Gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula je kako je plan kroz naredne dvije godine osposobiti objekt stare kuglane kako bi bio primjereniji za državne prvake i prilagođen streličarstvu, prvenstveno za rad s mladima, te dodala kako se trenutno prikuplja sva potrebna dokumentacija. Blažević je rekla kako će Grad i dalje pratiti njihove aktivnosti te istaknula zahvalu i ponos što grad Pakrac, zahvaljujući streličarima, ima svoj viteški red.