U prošloj godini članovi Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“, Podružnice Požeško-slavonske županije,  sudjelovali su na brojnim obilježavanjima obljetnica vezanih uz Domovinski rat, ne samo na našem području, nego i u cijeloj Hrvatskoj, od Konavla do Vukovara, shodno sudjelovanju ove postrojbe na svim ratištima i pri tom zapalili više od 130 lampiona, izvijestio je Zdenko Šćepina u gradskoj vijećnici  na sinoć održanoj izvještajnoj skupštine ove udruge.  Od ostalih aktivnosti u 2017. godini Šćepina je istaknuo sudjelovanje na sportskim igrama i prisustvovanje središnjoj obilježavanju obljetnice brigade u Zagrebu.

Za to su potrošili 17.800 kuna od čega je 5000 osigurala Županija, a 3.200 Grad Pakrac, rekao je Josip Čavlović, podnoseći blagajnički izvještaj.

U idućoj godini ova Udruga planira znatno veće aktivnosti, prvenstveno na izgradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima 1. gardijske brigade HV na lipičkom ratištu kod škole u Donjem Čagliću te organizaciju okruglog stola o ulozi „Tigrova“ u obrani Lipika. Pored toga planiraju u Pakracu postaviti izložbu fotografija pripadnika brigade  u vrijeme Domovinskog rata snimljenu na različitim bojištima u RH.

Stoga im je i znatno veći financijski plan u iznosu od 99.000 kuna, pa očekuju više sredstava nego ove godine, prvenstveno od Ministarstva hrvatskih branitelja za izgradnju spomenika, ali i lokalnih proračuna.

Osim članova Udruge, sinoćnjoj skupštini su prisustvovali kolege iz zagrebačke i novljanske podružnice, predstavnici lokalnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici gradova: Mladen Dolić, predsjednik Gradskog vijeća Lipik, i njegov pakrački kolega Miroslav Ivančić koji je zahvalio „Tigrovima“ na ratnom doprinosu, potencirajući njihov značaj u obrani policijske postaje Pakrac 1. ožujka 1991., ali i za sve ono što rade na održavanju zasluženog sjećanja na Domovinski rat i poginule suborce.

Svečani ton sjednice odličnim vokalnim nastupom dala je mlada Zagrepčanka Nika Pastulović.