Vrlo dobar odaziv planinara Planinarskog društva „Psunj“ bio je na poziv za izlet na najviši vrh Psunja i Slavonije - Brezovo polje visine  985 metara organiziranom 4. studenoga. Odazvalo se 35 planinara ili oko trećina svih članova pakračkog društva što ovaj izlet u posljednje vrijeme čini jednim od najmasovnijih pješačkih pohoda članova PD Psunj, rekao nam je Borislav Černi koji je uz Zorana Milakovića bio jedan od voditelja izleta.

Razlog ovako dobrom odazivu, tumači Černi, vjerojatno je izuzetno lijepo vrijeme u ovo doba godine, ali i činjenica da se išlo planinariti nakon deminiranja iznova markiranom šumskom stazom koja ide od planinarskog doma na Omanovcu, preko Velike poljane do Brezovog polja.

Planinari su se podijelili u dvije skupine. Jedna, njih 19, predvođena vodičem Zoranom Milakovićem koja je odlučila malo duže hodati, okupila se na Omanovcu i u 7 sati krenuli su na pohod. Išli su preko Torina do Velike poljane gdje su se sastali s grupom u kojoj je bilo 16 planinara koju je vodio Borislav Černi. Ta grupa se dovezla do Velike poljane automobilima. Od Velike poljane zajedno nastavljaju  uspon po, kako kaže Černi, jako dobro markiranoj i ugodnoj stazi preko Kamenca i Đurinca do Brezovog polja. Za stazu ovaj iskusan planinar kaže da je prirodnim ljepotama prekrasna, a i nimalo zahtjevna tako da ju može savladati svaki rekreativac. Grupi koja je krenula s Omanovca do Brezovog polja je trebalo četiri sata laganog pješačenja, a ovima koji su krenuli s Velike poljane upola manje.

Kod spomenika poginulih branitelja na Brezovom polju, nedaleko poznatog nam TV odašiljača, zapalili su svijeće. Nakon odmora i gableca na vrhu Psunja i Slavonije spustili  su se nazad na način da se poslije Kamenca grupa koja ide do Omanovca  odvojila prema Petkovači i preko Hajdučke kose odlazi na Omanovac, a ostatak nastavlja do Velike poljane i vozilima se spušta u Pakrac pri čemu je kraća staza ponovo zahtijevala dva sata pješačenja, a duža dvostruko više.