Desetim sportskim igrama Udruga invalida rada Pakrac-Lipik slavi danas u gradskoj vijećnici 50 godina djelovanja. U povodu ovog jubileja u goste su im došli srodne udruge iz Požege, Kutine, Križevaca, Zagreba, Daruvara, Siska, Županje, Donje Stubice i slovenske Metlike. U povodu visoke obljetnice kao uzvanici su došli i čelni ljudi Hrvatskog saveza udruge invalida rada (HSUIR): predsjednik Josip Petrač i izvršni direktor Leke Sokolaj. Čestitajući obljetnicu i dosadašnji rad predsjednik Petrač je naglasio da je unutar njihovog Saveza riječ o jednoj od najstarijih udruga u Hrvatskoj kakvih nema puno te je predsjednici Zdenki Lulić uručio posebno priznanje - Plaketu HSUIR.

Otvarajući sportski dio jubileja lipički gradonačelnik Vinko Kasana, osim što im je poželio ugodno druženje i dobre sportske rezultate također je pohvalio rad Udruge i suradnju s Gradom Lipik zahvalivši svima koji su kroz pola stoljeća postojanja vodili Udrugu i doprinosili njenoj opstojnosti u vremenima koja uvijek nisu bila lagana.

U sportskom dijelu do 13 sati je predviđeno da se  46 članova gostujućih Udruga i 26 domaće natječu u tri sportske igre: visećoj kuglani, elektronskom pikadu i nabaci krug nakon čega će najuspješniji dobiti priznanja. Nakon ručka druženje će se nastaviti uz glazbu.