Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije danas je u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu održala svoju redovnu 15. izvještajnu a ujedno i izbornu skupštinu, na kojoj je članstvu i brojnim gostima, među kojima je bila gradonačelnica Anamarija Blažević i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izložila presjek dosadašnjeg djelovanja, plan budućeg, a i dodijelila zahvalnice onima koji su svojim djelovanjem doprinijeli radu udruge.
Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Dinko Miovec, izlaganjem izvještaja o radu udruge u 2017. godini. Kao i dosadašnjih godina uz financiranje jedan od najvećih problema je malobrojno članstvo, koje je s početnih 105 članova spalo na samo 26 onih koji aktivno sudjeluju u radu udruge, što je za udrugu koja okuplja sve civilne stradalnike Domovinskog rata u Požeško-slavonskoj županiji razočaravajuće malo.


Tome usprkos udruga aktivno sudjeluje u svim programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području županije među kojima se ističe u organizaciji obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora Bučje kao i sudjelovanje članova Udruge u prigodnom programu zatvaranja logora Stara Gradiška u veljači prošle godine. Udruga je sudjelovala i u programu obilježavanja Dana Gline, kao i u nacionalnom programu „Susreti civilnih stradalnika Domovinskog rata“ koji je održan u Selcu. Članovi udruge sudjelovali su i u obilježavanju međunarodnog „Dana nestalih osoba“ u Osijeku, a u Zagrebu u prigodnom programu polaganja vijenaca na „Zidu boli“ u spomen na sve nestale branitelje i civile Domovinskog rata.
Tajnik udruge Antun Takus sastavio je financijski izvještaj iz kojega je vidljivo da su prihodi u 2017. godini iznosili 38.556,61 kn, a rashodi 32.829,53 kn dok je stanje računa na 31.12. iznosilo 9.662,16. Glavnina proračunskih sredstava utrošena je na organizaciju obilježavanja obljetnice razmjene zatočenika logora Bučje. Predstavljen je plan rada i financijski plan za 2019. godinu koji se u svom sastavu ne razlikuje bitno od dosadašnjih.


Na izbornom dijelu današnje skupštine potvrđen je daljnji četverogodišnji mandat dosadašnjem predsjedniku Dinku Miovecu, a za dopredsjednika je izabran Zvonko Jurić. U novi izvršni odbor imenovani su Antun Takus za tajnika, Barica Turuk za blagajnicu, Marin Đurić, Marija Sić i Rozalija Štetić. Nadzorni odbor će sačinjavati njegova nova predsjednica Ljiljana Vukojević, Milan Šmit i Mato Adžijević. Novoizabrani članovi suda časti bit će Ivan Adžijević (predsjednik), Zlata Kranjčić i Drago Klaić.
Dosadašnji rad udruge su pohvalili i sreću u daljnjem radu poželjeli gosti udruge na današnjoj skupštini, gradonačelnica Anamarija Blažević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić, predsjednica Udruge hrvatski Feniks Jasna Jug i predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije Stipan Grgić.
Na samom kraju skupštine predsjednik udruge Dinko Miovec je za nesebičnu pomoć i doprinos radu udruge dodijelio zahvalnicu Gradu Pakracu, Gradu Lipiku, Udruzi maratonaca Glasnici istine u čije ime je nagradu primio Duško Štrbac, Mateu Horaku i DVD-u Marino Selo u čije ime je nagradu primio Goran Golik.