U Virovitici je u subotu 26. kolovoza održan prijateljski susret u pikadu povodom Dana Virovitičko-podravske županije, a u organizaciji Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije.

Na turniru je sudjelovalo pet ekipa udruga slijepih iz Virovitice, Zagreba, Bjelovara te sportska sekcija Udruge slijepih Pakrac - Lipik u standardnom sastavu: Albert Svjetličić, Stanko Kovačić, Franjo Salvador, uz novu članicu  Almu Hrenovac iz Marinog Sela kojoj je ovo bio prvi susret s natjecanjem ove vrste.

Nakon ljetne stanke, a pred Državno natjecanje u pikadu za slijepe koje će se održati u Premanturi od 31. do 3. rujna, Udruga je ovaj prijateljski susret smatrala savršenom prilikom za lagani trening i uhodavanje, no pretvorio se u neočekivani uspjeh.

Zahvaljujući dvjema pobjedama nad ekipama iz Virovitice te neriješenom rezultatu s ekipama Udruge slijepih Bjelovar i ekipe Pikado kluba slijepih „Zvuk“ iz Zagreba, ekipa Pakrac-Lipik osvojila je drugo mjesto, dok je Alma Hrenovac u svom prvom nastupu za spomenutu ekipu u kategoriji slabovidnih natjecatelja bila pravo iznenađenje uzevši srebrnu medalju.

"Raduje nas ovakav uspjeh pred početak sezone natjecanja te činjenica kako smo dobili igračicu koja će uz malo vježbe moći postizati značajne uspjehe na našim natjecanjima. S obzirom kako je ovo bio prvi Almin nastup, nadamo se kako će nastaviti u istom ritmu i tijekom sezone te kako ćemo sljedeće godine biti u mogućnosti po prvi put za našu Udrugu na Državno prvenstvo voditi i natjecateljicu u kategoriji žena koja je uvedena ove godine. Nadam se kako ćemo Franjo Salvador i ja dostojno predstavljati našu Udrugu i gradove Pakrac i Lipik koji podržavaju kako općenito rad Udruge, tako i nastojanja sportske sekcije poticati slijepe članove na bavljenje fizičkom aktivnošću za što je pikado odličan izbor. U isto vrijeme, najavio bih i održavanje tradicionalnog turnira u pikadu za slijepe kojim ćemo 7. listopada obilježiti Dan grada Lipika te pozivam građane da nas obiđu u prostoru DVD-a Lipik te se upoznaju s našim natjecateljima.", izjavio je Stanko Kovačić, voditelj sportske sekcije i predsjednik Udruge.