Sloga nastavlja promicati vrijednosti iz Domovinskog rata te je samostalno tijekom godine organizirala domoljubne priredbe koje obuhvaćaju filmove i koncerte, a osobito ističemo proglašavanje pokojnog člana dr. Ivana Šretera junakom u travnju prošle godine. Održano je i deset kazališnih predstava, od kojih dvije u vlastitoj produkciji. Prostor Hrvatskog doma koristile su i druge ustanove i udruge za vlastite programe te privatne osobe za svečanosti što je znatan izvor prihoda udruzi koja samostalno održava objekt i podmiruje režijske troškove, rekao je Damir Špančić, predsjednik Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“, na redovnoj skupštini održanoj sinoć u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“.

Pritom je Špančić izrazio osobito zadovoljstvo suradnjom s Gradom Pakracom zahvaljujući razumijevanju gradonačelnice Anamarije Blažević koja je rijetko izostala s brojnih događanja u Domu.

Uz redovne aktivnosti; provedbu programa plesne, kino, glumačke i glazbene sekcije te projekata, Društvo potiče djecu i mlade na aktivno sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu zajednice te volonterski rad u svrhu prevencije svih vrsta ovisnosti te promocije zdravog i kreativnog življenja.

Ističu da su financijske obveze izvršene u roku, zahvaljujući štednji i stopostotnoj realizaciji projekata od kojih su u 2016. godini od Hrvatskog audiovizualnog centra prihodovali 20.000 kn, od Grada Lipika 2.500, Grada Pakraca 57.300, a Ministarstva kulture 15.000, izvijestila je Dubravka Špančić, tajnica Društva.

Promet ostvaren iz rada kina 75.000 kuna, prema očekivanjima, a organizirana su i tri humanitarna događaja unutar kojega je društvo sudjelovalo sa sekcijama, tehničkom podrškom, prostorom i opremom te se slične aktivnosti planiraju i za tekuću godinu. Jedan od strateških ciljeva rada ovog Društva je pomlađivanje članstva u kojega su svi dobrodošli s novim idejama, istaknula je Špančić.

Osim izvještajnog, skupština je bila i izbornog karaktera, a dužnost predsjednika naredne tri godine nastavlja obnašati Damir Špančić. Postojeći Upravni odbor dobio je novi mandat s dva nova člana, Markom Pušćenikom i Milanom Ristićem.