Udruga slijepih Pakrac-Lipik ugostila je 13. i 14. svibnja, na već tradicionalnom susretu slijepih žena Hrvatske, 33 sudionice iz 14 udruga, uključujući domaćine, a povod druženju bilo je obilježavanje Majčinog dana. U organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika te zahvaljujući pomoći turističke djelatnice Ivane Pleše, volontera Srednje škole Pakrac i profesorica Vesne Božić i Ane Tidlačko, sudionice su obišle grad Lipik, Ergelu i Veteranski centar, a u nedjelju i Sajam cvijeća. Zahvale idu i Turističkoj zajednici Grada Pakraca i voditeljici Gabrieli Sabo Seleši, koje su izradile brošure i prigodne suvenire za susret. 

Osim obilaska Lipika, program druženja obuhvaćao je radionice muzikoterapije, razvijanja mentalnih kapaciteta, vježbe koje je vodio profesor tjelesne i zdravstvene kulture Marin Kermeci te radionicu biblioterapije u praksi, a nju su vodile Ivana Vinko, knjižničarka i slijepa osoba te Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac. Slobodno su vrijeme gošće provele u druženju uz glazbu te šetnje Omanovcem. Sve u skladu s ovogodišnjim ciljem susreta, a to je identificiranje i osnaživanje slijepe žene i njenih mentalnih, emocionalnih i fizičkih kapaciteta za kvalitetniji i zdraviji život, ali i temom koja glasi – volim sebe kako bih mogla voljeti druge.

Sudionice susreta su pozdravili Marija Mustač, predsjednica Mreže slijepih žena Hrvatske; Ana Pirović, izaslanica Alojza Tomaševića, požeško-slavonskog župana te Stanko Kovačić, predsjednik Udruge slijepih Pakrac-Lipik. On je ovom prilikom poručio kako ga osobito raduje aktivno sudjelovanje domaćih članica koje su, osim izrade suvenira za sve sudionice u okviru njihovih mogućnosti, jednako tako bile prisutne na svim radionicama te izrazile želju za sudjelovanjem u predstojećem druženju slijepih žena Slavonije i Baranje koje će se održati krajem svibnja u Požegi. Također, dodao je kako je podizanje samopouzdanja, obogaćivanje unutarnjeg i društvenog života članica Udruge kroz druženje sa „sebi sličnim ženama“ i bio razlog organizacije, ne samo ovog susreta, nego i intenzivnijeg rada same Udruge zadnjih nekoliko godina.

Sudionice su napustile naš kraj uz riječi: „ne bismo imale ništa protiv da sljedeće godine, budući da smo ove organizirali obilazak Lipika, a rad i smještaj u Pakracu, ponovimo pothvat uz zamjenu aktivnosti po gradovima“. Bile su izuzetno zadovoljne organizacijom, a osobito ih je oduševio prostor Planinarskog doma Omanovac u kojem su se i održavale radionice i boravak.

Program obilježavanja Majčinog dana susretom slijepih žena Hrvatske održan je pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Grada Lipika, Hrvatskog saveza slijepih te Požeško-slavonske županije.