banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Tijekom 2016. godine održavane su radionice osamostaljivanja djece i osoba s poteškoćama u osnovnim vještinama brige o sebi i obavljanju aktivnosti svakodnevnog života te razne kreativne radionice koje su pridonijele poboljšanju kvalitete života članova. Redovno su sudjelovali na manifestacijama Pakraca i Lipika gdje su izlagali svoje radove. Zahvaljujući sredstvima prikupljenima provođenjem projekata Ministarstva socijalne politike i mladih, sredstvima Europskog socijalnog fonda i sredstvima vezanim za javne pozive Grada Pakraca i Grada Lipika te Županije, bilo je zaposleno pet osoba, a samim time je omogućeno kontinuirano provođenje usluge dnevnog boravka tijekom cijele godine. U dogovoru s poslodavcima, neki od članova  „Latice” rade u knjižnici, prodavaonici, na lipičkoj ergeli, u vatrogasnim društvima, Crvenom križu, KPD Sloga, pakračkoj osnovnoj školi i Dječjem vrtiću Lipik, rečeno je danas na godišnjoj skupštini Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika  „Latica”.

 

Članovi Udruge zahvalili su gradonačelnici Anamariji Blažević i Gradu Pakracu na besplatnom korištenju prostora i Gradu Lipiku na pomoći preuzimanja dijela troškova putovanja na Šoltu, kao i sveukupnoj pomoći i podršci u radu. Posebna zahvala upućena je Udruzi civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata, Udruzi obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatski Feniks” te učenicima Srednje škole Pakrac.

U prošloj godini Udruga je prihodovala 468.546,05, a rashodovala 261.599,29 kuna, a razlika između prihoda i rashoda namjenski je određena za dovršetak projekta dnevnog boravka iz trogodišnjeg projekta Ministarstva socijalne politike i mladih.

Članove Udruge i goste pozdravili su Marijan Širac, voditelj Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti i Slobodan Katunar, dogradonačelnik Lipika, složivši se kako je uspješan rad Latice prepoznat u lokalnoj zajednici te da na pomoć Pakraca i Lipika i dalje mogu računati. Predsjednik Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata, Dinko Miovec, zahvalio je za odaziv „Latice” na svaku komemoraciju na Bučju. Za kraj je predsjednica Udruge Radmila Relić Zerdin uručila diplome za počasne članove prijateljima sa Šolte, VIS  „Kuparića put”, koji su uljepšavali skupštinu svojom pjesmom i svirkom.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić