Nakon završetka revijalne utakmice između MNK Futsal Dinamo i selekcije Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac u gradskoj vijećnici je održana izborna skupština Udruge.

Aktivnosti koje su obilježile 2016. godinu odnose se na organizaciju komemoracija poginulim braniteljima, dolaska Futsal Dinama u Pakrac povodom 25. Obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu, obilježavanje 25. obljetnice poginulim braniteljima u Batinjanima i Gornjoj Obriježi te doček motokaravane Prevlaka – Vukovar u suradnji s MK Iohannites. Gostovali su u Sloveniji gdje su, u suradnji s drugim institucijama i udrugama, organizirali izložbe fotografija ratnih posljedica Pakraca i Lipika. Osim u Ljubljani i Mariboru, fotografije su izložili i u Pazinu, Senju i Čakovcu. Kao i do sada, nastavili su s oslikavanjem i uređenjem gradskih površina. Plan rada za 2017. godinu ne odskače od provedbe dosadašnjih aktivnosti pa se tako planira daljnje sudjelovanje u obilježavanju obljetnica Domovinskog rata, oslikavanje površina na području Pakraca i Lipika, suradnja s ostalim udrugama te promicanje vrijednosti Domovinskog rata uz sudjelovanje u javnom životu zajednice, rekao je Tomislav Novinc. U prošloj godini je Grad Pakrac za Udrugu osigurao 3000 kn, Grad Lipik 1500 kn, Županija 2800 kn, Ministarstvo branitelja 10000 kn i Čistoća Split d.o.o. 3000 kn, ali se Udruga ne financira samo iz gradskih proračuna, napominje Novinc, već iz različitih izvora, javljanjem na javne natječaje i pozive raznih institucija i privatnih donatora. Sličnim se prihodima nadaju i u ovoj godini.

Prema dogovoru, s obzirom da Udruga ne okuplja isključivo članove s područja Pakraca, promijenilo se ime Udruge u Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac i Lipik. Predsjednik Udruge ostaje Tomislav Novinc, a na mjesto potpredsjednika je izabran Dražen Brdar umjesto dosadašnjeg Ivana Macure, odlučeno je na izbornoj skupštini.

Predsjednik Dinama Matija Đulvat za kraj je zahvalio Udruzi za poziv i gostoprimstvo te dodao da će se rado odazvati i na sljedeće pozive.