Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara održala je 13. veljače svoju redovitu godišnju skupštinu na kojoj su prisustvovali članovi udruge te gradonačelnica Anamarija Blažević, dr. Oto Kraml ispred lipičkog ogranka Udruge i ravnateljica bolnice Marina Major.

Prisutne je pozdravio duhovni savjetnik Udruge vlč. Matija Juraković, a izvješće o radu Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji - ogranak Pakrac, predstavila je predsjednica pakračkog ogranka Melanija Huška. Kao jedan od važnijih događaja u prošloj godini istaknute su kadrovske promjene koje su  se dogodile na zadnjoj godišnjoj skupštini kada je za dopredsjednicu izabrana dugogodišnja članica Udruge Đurđica Stokić. Od aktivnosti Udruge istaknuto je korizmeno vrijeme koje je iskorišteno za organizaciju molitve križnog puta u bolničkoj kapelici.  Osim toga članice Udruge su sudjelovale na križnom putu do Sveta tri križa. Travanj je obilježila suradnja s kulturno-prosvjetnim društvom Sloga u humanitarnoj akciji koja je nosila naziv „Sweet & Music“ kojom su obilježili Svjetski dan zdravlja, a posjetitelji su tom prilikom mogli besplatno prekontrolirati šećer u krvi, poslušati vrijedne savjete i poslužiti se promotivnim materijalom, nakon čega je bio održan koncert čija su prikupljena sredstva donirana za liječenje medicinske sestre naše bolnice Goranke Bojčić. Između ostalog, besplatno su mjerile krvni tlak i šećer u krvi svakog prvog petka u mjesecu u mjesnom pastoralnom centru.

Osim financijskog izvješća koje je pokazalo dvadesetak tisuća kuna u blagajni Udruge na kraju prošle godine, predstavljen je i plan rada za 2017. godinu kojim je predviđeno tradicionalno obilježavanje Dana bolesnika, nastavak radova oko uređenja Sveta tri križa te uz već poznatu akciju „Dobro je činiti dobro“ i redovita karitativna aktivnost Udruge.

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević obećala je pomoć Udruzi kako financijski, tako i u volonterstvu pri uređenju Sveta tri križa. Tom prilikom je istaknula kako Tri križa nisu važna samo Crkvi nego i cijelom Pakracu pa će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Pohvalila je rad udruge blago spočitavajući samozatajnost koja nije opravdana u usporedbi sa svim što udruga čini za pacijente, duhovnu stranu ljudi, grad i župu.

Doktor Oto Kraml je čestitao na 15 godina uspješnog rada i opstanka te na svim zabilježenim i nezabilježenim aktivnostima. Kao problem spominje nemogućnost pridobivanja daruvarskih liječnika za suradnju i nada se da će ove godine uz trud to uspjeti ostvariti.

Ravnateljica bolnice Marina Major je zahvalila članovima udruge za organizaciju aktivnosti koje su pridonijele obilježavanju Svjetskog dana bolesnika i za sav uložen trud za rad te za promociju naše bolnice. Napominje kako se trud ne ogleda samo u vidljivim i opipljivim oblicima nego da je puno važniji onaj uložen u pružanje pomoći, podrške, tople riječi i utjehe pacijentima u trenucima kada im je to neophodno.