Grad Pakrac je na svojim službenim internetskim stranicama raspisao prve javne pozive za financiranje programa rada udruga. Tako je 9. siječnja objavljen javni poziv za prikupljanje pisanih prijedloga projekata braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata te  udruga iz domena rada tehničke kulture i sufinanciranja projekata iz EU. Istovremeno Sportska zajednica Grada Pakraca je raspisala natječaj za  udruge s područja sporta.

Natječaj sportske zajednice je „težak“ 660 tisuća kuna, a predviđa sufinanciranje 19 projekata vrijednih  od tisuću do 350.000 kuna. Natječaj je otvoren do 8. veljače.

Za braniteljske i stradalničke udruge Grada Pakraca u proračunu je predviđeno 150.000 kuna kojima će se financirati najviše 15 projekata vrijednih od dvije do 60.000 kuna. Za tehničku kulturu  namijenjeno je 10.000 kuna kojima će se financirati projekti vrijedni od 2.000 do pet tisuća kuna. Također je objavljen i javni poziv za sufinanciranje projekata udruga financiranih iz fondova EU ili drugih stranih izvora za čega je namijenjeno 10 tisuća kuna. Sva tri poziva  otvorena su do 13. veljače.

Natječajne pojedinosti, kao i obrasci neophodni za kandidiranje se mogu vidjeti/podići na službenim stranicama Grada ili i uredu gradske uprave.

Pema godišnjem planu objavljivanja natječaja/javnih poziva gradske uprave u veljači će biti objavljen javni pozivi udrugama iz kulture kojima će se iz proračuna distribuirati 160.000 kuna te za sve ostale udruge iz nespomenutih područja za koje je namijenjeno 90.000 kuna.