Prigodnim okupljanjem igrača, osnivača i prijatelja te prisjećanjem na povijest organiziranog igranja Kuglačkog kluba "Sloga" iz Prekopakre 9. srpnja u klupskim prostorijama Hajduka u Pakracu obilježeno je 40 godina djelovanja ovog kluba.

2

Kako je na prigodnoj svečanosti istaknuo Siniša Njegovan Starek, prvi predsjednik kluba, u Prekopakri  se s kuglanjem organizirano počelo još 1976. godine, koji je uz nogomet bio najpopularniji sport kojima se bavila većina mladeži. Na inicijativu prekopakranske omladine i nešto starijih pakračkih kuglača dolazi do osnivanja kluba, a točan datum nije poznat jer su svi dokumenti sa osnivačke skupštine nestali u ratnim zbivanjima stoga su prezentirana povijesna prisjećanja plod osobnog sjećanja pojedinih članova osnivača. Na prvoj skupštini na predsjednika i kapetana kluba je izabran Siniša Starek, tajnik je bio Slavko Kobetić, a do početka Domovinskog rata tajnici i blagajnici bili su Zlatko Grafina, Zdravko Babić i Antun Novak. Iako nije bilo velikih uspjeha, klub je ocijenjen kao nositelj sportskih i društvenih aktivnosti u prekopakranskom kraju.  Klub je redovito održavao interno klupsko prvenstvo, a svake godine više od dvadeset članova nastupilo jena  pojedinačnom i prvenstvu parova Općinskog kuglačkog centra Pakrac. Kako klub nije imao svoju kuglanu i vlastiti klupski prostor uvijek je bio gost, kako na treninzima tako i na službenim natjecanjima. Od 1976. do 1991. godine klub je imao više od 50 članova i 40 igrača razne starosne dobi koji kuglačke terene tada zamjenjuju terenom ratišta.

3

O poslijeratnom djelovanju kluba govorio je Ivan Katalinić, današnji član prekopakranske "Sloge", rekavši kako je klub nakon rata počeo s radom 2. lipnja 2008. godine, a članstvo su činili dobrim dijelom oni koji su bili aktivni kuglači i prije rata. Tadašnju osnivačku skupštinu činili su Zlatko Kobetić, Vitomir Juranović, Antun Novak, Tomislav Luksetić, Željko Pavković i Ivan Katalinić te je oformljena i ekipa koja se natjecala u županijskoj ligi.  U jednom razdoblju bilo je 14 prijavljenih igrača, među njima i jedna žena,  Ana Keć. Kroz "Slogu" je prošao značajan broj kuglača koji se danas natječu u drugim klubovima i u kojima su uspješni. U zadnje dvije sezone prekopakranski kuglači natjecali su se u 3. HKL i nalaze se u sredini tablice.

Okruglu i visoku obljetnicu u ime gradonačelnice čestitao im je Marijan Širac, voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Pakraca, poželjevši im uspješnu sportsku budućnost.