banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Novosadska momčad Al Wahda osvojila je ovogodišnji Malbee Lipik 3X3 Challenger pobjedivši u finalnom dvoboju ekipu Ecos Romari iz Viteza uvjerljivo 21:13. Ovom pobjedom, ali i prikazanom igrom tijekom cijelog turnira Dejan Majstorović, Marko Ždero i Danilo Mijatović, predvođeni najboljim svjetskim igračem Dušanom Domovićem Bulutom, tako su potvrdili status najbolje svjetske ekipe u uličnoj košarci, a osim Trofeja Dražen Petrović i novčane nagradu od 4000 USD koja pripada pobjedniku ovogodišnjeg turnira,  osvojili su i plasman na Masters turnir u Prag na koji putuju zajedno sa finalistima iz Viteza koja je plasmanom u finale uz 1000 USD nagrade za poraženog također osigurala praški Masters.

20160709_220830_HDR

Završnici turnira prethodio je prvi turnirski dan rezerviran za razigravanje po grupama iz kojih su po dva najbolja sastava izborila plasman na završnicu. Izdvajamo samo put finalista u kojem je Al Wahda u četvrtfinalu lako riješila poljski Gdansk, bilo je 20:10, da bi u polufinalu izbacili litavski Vilnus s 21:15. Dodajmo tomu da su Litavci u četvrtfinalu zaustavili dvostruke pobjednike lipičkog Streetballa slovensku momčad Pirana. Vitežani su do finala došli nešto teže i to preko srpskog Zemuna (21:19) i španjolske Malage (21:13).

Hrvatske ekipe u Lipiku nisu postigle zapaženiji rezultat. Zagrebačka momčad General Vasilije Mitu u četvrtfinalu je uvjerljivo poražena od Malage 20:8, dok je ekipa iz Splita ispala još u grupnoj fazi natjecanja.

Sjajan ambijent i prepune lipičke tribine na košarkaškom terenu kod Dječjeg doma u Lipiku, oba su dane svjedočile izvanrednoj košarci, a da je turnir na zavidnoj razini doznali smo i od samih igrača koji su u neposrednom razgovoru istaknuli savršenu organizaciju, ali i rijetko dobar sastav turnira sudeći po poziciji sudionika na svjetskoj rang listi, dodajući da Lipik organizacijski niti malo ne zaostaje za turnirima velikih svjetskih metropola. Zašto ne vjerovati, momci su vidjeli svijeta…

Najboljim igračem turnira proglašen je Dejan Majstorović iz pobjedničke ekipe, a njemu i finalistima nagrade su uručili gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, saborski zastupnik Franjo Lucić te župan Alojz Tomašević. Tijekom dana svojim posjetom turnir je uveličala i Biserka Petrović, majka Dražena Petrovića čije ime nosi pobjednički trofej lipičkog turnira.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić