banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Završena su natjecanja mlađih kategorija pakračkog Hajduka koji su u svojim kategorijama u sezoni 2015./2016. postigli vrlo dobre rezultate.

Najmlađi natjecatelji Hajduka, djeca rođena 2007. godine i kasnije, pod vodstvom trenera Siniše Grubišića ove su sezone igrali "dvostruki  program". Osim što su igrali svoju standardnu ligu pod okriljem Bjelovarskog NS igrali su i Ligu limača Požeško - slavonske županije sa starijim uzrastom. Prebukirani vikendi nisu smetali najmlađima niti njihovim roditeljima, a ocjenu cijele sezone potražili smo kod trenera Grubišića:

"U "svojoj" konkurenciji u ligi BBŽ, zauzeli smo četvrto mjesto od 6 ekipa u skupini jug, a u razigravanju protiv Sloge iz Bjelovara (iz skupine sjever) uvjerljivim pobjedama osvajamo ukupno 7. mjesto od 12 ekipa. Pod nazivom HAJDUK 2, ista ekipa nastupili smo i  u Ligi limača NS Požega. Ovdje smo, kao daleko najmlađa ekipa, skupljali iskustvo za nadolazeće sezone uz jedan osvojen bod i odigranih nekoliko solidnih partija. Moram pohvaliti odličan odaziv na treninge i veliki doprinos roditelja - vozača jer se svaki vikend igralo po dvije utakmice. Trenirat ćemo do kraja lipnja, nastupiti na nekoliko turnira, a nakon toga idemo  na jednomjesečni zasluženi odmor".

Limači pakračkog Hajduka, generacija djece 2005. i mlađi natjecala se po prvi puta u novoosnovanoj Ligi limača Požeško – slavonske županije  koja je u svom prvom sazivu okupila 10 klubova s područja ove županije. Podsjećamo, do sada su mlađe uzrasne kategorije (U8 i U10) igrale Bjelovarsku ligu koja je od ove sezone postala Hajduku upitna zbog nemogućnosti popunjavanja uvjetovanih kategorija po natjecanju, no srećom, istovremeno je s radom krenula Liga limača PSŽ s modernijim natjecateljskim konceptom i zasebnim kategorijama uz odigravanje cijelog prvenstvenog kola na jednom mjestu.  Hajduk je na molbu organizatora u natjecanje prijavio dvije natjecateljske ekipe Hajduk 1 ( trener Dinko Kliček) i Hajduk 2 (Siniša Grubišić - osmogodišnjaci), od čega je samo prva ekipa bila natjecateljski konkurentna, dok je druga ove godine s fizički jačim dječacima tek prikupljala iskustvo. Usprkos generacijskoj razlici uspjeli su u 9 utakmica zabiti 6 golova i osvojiti jedan bod.

Limačima prvo mjesto

Sasvim drugačija priča bila je s natjecateljskim sastavom Hajduk 1 koji je u neizvjesnoj borbi doslovno do zadnje sekunde posljednje utakmice čekao zasluženu proslavu naslova prvaka. U trilerskoj završnici neiskvarenog dječjeg nogometa, tog je dana na završnici u Vidovcima Hajduk u direktnom dvoboju s drugoplasiranom Slogom odigrao „nulu“ i za naslov mu je bila potrebna bilo kakva pobjeda u posljednjem kolu protiv Dinama iz Vidovaca, ekipe iz donjeg dijela ljestvice. Dogodio se kiks Hajduka i tek remi 1:1. U tom trenutku Slogi je trebala pobjeda protiv također osjetno slabijeg Kaptola. I kad su se Hajdukovci već isplakali i prežalili naslov, kiksali su i Trenkovčani pa su Hajdukovci još suznih očiju ipak primili pehar namijenjen ovogodišnjem osvajaču prvenstva.

Završetkom prvenstva limačima ostaje još radni lipanj. Trener Dinko Kliček je zadovoljan:  "Sezona je bila rezultatski uspješna, naslov prvaka je osvojen iako to nije najvažnije. Kroz natjecanje nastojimo djecu pripremiti na ono što ih čeka jer ovo im je posljednja godina na malom "velikom" igralištu i dogodine kreću na pravi veliki nogomet. Neki igrači su već prešli kod dvanaestogodišnjaka i odigrali nekoliko utakmica na velikom terenu i pokazali da taj prijelaz neće biti bolan".  

Nedostaje nogometaša pionirskog uzrasta

Mlađi pioniri (U12) igrali su i ove sezone 1. kvalitetnu ligu i u konkurenciji najboljih klubova Slavonije osvojili su 9. mjesto. Uz deficitaran igrački kadar i ovakav je rezultat dobar jer je trener Dubravko Ljevaković na pojedinim utakmicama raspolagao tek  s 13 igrača. Sastav je popunjavao s ponekim igračem iz U10 pa se u vrlo jakoj konkurenciji više i nije moglo postići. Iz prvenstva vrijedi upamtiti  19 osvojenih bodova uz pet ostvarenih pobjeda, 32 zabijena prvenstvena pogotka od kojih izdvajamo najefikasnijeg Marka Milošević s 9 i Klaria Kolara sa 7 golova.

Stariji pioniri (U14) su ostvarili kvalitetan rezultat ove sezone osvojivši 4. mjesto u konkurenciji 12 klubova uz također tanak igrački kadar. Većinom sa samo 14 igrača u zapisniku od kojih tri golmana i gotovo cijelo proljeće bez ponajboljeg igrača i nosioca igre Matije Vuića, trener Ljevaković mora biti zadovoljan postignutim. Izdvaja tek najboljeg strijelca Ivana Keća s 24 postignuta pogotka, kao i Filipa Vuića i Franka Kelemena s 9 zgoditaka.

U ožujku su pioniri nastupili i na atraktivnom Nike Premier Cupu gdje su odigrali tri vrlo jake utakmice u kojima su remizirali s Cibalijom, bilo je 0:0, potom su dobili Hypo Limač 2:0, da bi na kraju izgubili od Osijeka 0:1.

Trener Dubravko Ljevaković je kratko sumirao sezonu: "Krpali smo ovu sezonu u obje konkurencije, povlačili igrače iz "desetke" u "dvanaest", iz "dvanaest" popunjavali "četrnaest"… Na kraju je dobro i završilo. Trenirali smo četiri puta tjedno plus utakmice, odaziv je bio ok, ali ima nas koliko nas ima i to je problem. Pojedinačno imamo odličnih igrača što dokazuje i ponovni interes NK Osijeka da nam odvede čak tri igrača u svoje redove. Priznanje je to, kako njima, tako i nama trenerima koji se bavimo ovim poslom".

JUNIORI U-18

Trener Sanjin Romozi, posuđen za ovu sezonu zajedno s djelom njihove igračke momčadi iz badljevačkog "Dinama" okupio je kombiniranu kadetsko juniorsku ekipu koja se i ove godine natjecala u 1. ŽNL Bjelovarsko - bilogorske županije. Zbog školskih obaveza ekipa je nerijetko trenirala i u kasnim večernjim satima pod rasvjetom i to je rezultiralo osvojenim četvrtim mjestom u konkurenciji 12 ekipa. Uz malo više sportske sreće, mogli su konkurirati i za sam vrh lige.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić