Jutros u 8 sati ispred restorana Nada u Lipiku 34 biciklista startalo je na biciklističku vožnju dugu 206.6 kilometara i kretat će se kružnom stazom preko Pakraca, Voćina, Kutjeva, Pleternice, Nove Gradiške, Okučana i nazad u Lipik. Dolazak prvih natjecatelja očekuje se između 15,30 i 16 sati, a posljednji, da bi im se priznao nastup  moraju stići unutar 13,30 sati.

DSC_0006

Među sudionicima su i dva Mađara te jedan građanin BiH, pa utrka ima međunarodni karakter. Najstariji učesnik  je rođen 1961. godine, a najmlađi 1990. Za domaći BK Titan koji je i organizator, nastupaju Marko Ljevar, Darko Škerin, Tomislav Nuić, Saša Jeftinić i Nikola Sudar. Sa starta je natjecatelje u ime grada Lipika ispratio dogradonačelnik  Slobodan Katunar.

Ovakva biciklistička manifestacija u našem kraju organizirana je prvi put lani, a nastupilo je 42 bicikliste. „Titani“ kažu da bi ove godine bilo i 60 vozača da je bilo lijepo vrijeme.

Breveto  je organizirana ekstremno duga biciklistička vožnja nastala u Francuskoj gdje se vozi više od stotinu godina.  Biciklisti trebaju po neoznačenoj trasi (dužine od 200 do 1400 km) proći kontrolne točke i stići do cilja unutar zadanog vremena. Vremenska ograničenja prolaza kontrolnim točkama i ciljem su tako postavljena da se breveto može završiti umjerenim tempom.

U Hrvatskoj se ove godine vozi 15 breveta. .