Nogometaši Hajduka poraženi su u Jurjevcu od Zrinskog 5:0 i nakon samo nekoliko dana od uvjerljive pobjede nad Metalcem u zaostaloj utakmici s početka proljetnog dijela prvenstva, vratili su se u donji dom prvenstvene karavane. Domaćin je poveo već u 12. minuti, do odmora je bilo 2:0, da bi u nastavku razigrani igrači Zrinskog s još tri pogotka potvrdili uvjerljivu pobjedu.

Trener Hajduka Viktor Trbara bio je objektivan: Domaćin je bio bolji, rastrčaniji i razigraniji. Došli smo u Jurjevac nekompletni, pokušali pružiti otpor ali dogodilo se što se dogodilo. Odlična su momčad, svaka im čast na današnjoj predstavi. Nas čeka težak raspored do kraja prvenstva, no idemo kolo po kolo, dat ćemo sve od sebe da izborimo ostanak.

Hajduku predstojećeg vikenda u Pakrac stiže momčad Vuteksa iz Vukovara, momčad koja ima samo dva boda više od Pakračana i protiv Vukovarčana se može i mora tražiti pobjeda. Tri boda gotovo su imperativ pred Trbarinim igračima, uzmemo li u obzir relativno težak raspored do kraja prvenstva gdje Hajduk čekaju gostovanja kod Željezničara u Brodu i u Našicama kod Naška, dok u Pakrac stižu Čepin i osječki Grafičar.