Jutarnjim treningom u 9 sati  na Motocross stazi na Matkovcu započelo je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu koje se i ove godine u organizaciji Moto kluba Pakrac – Lipik, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, već tradicionalno održava prve nedjelje u svibnju. Na Matkovcu se u prijepodnevnim satima okupilo više od 500 posjetitelja kojima se, zahvaljujući izvanrednoj organizaciji, osim kvalitetnog sportskog sadržaja, nudi i raznolika ugostiteljska ponuda.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU

Zastavica za početak utrke spuštena je u 11,30 sati, motori su zabrujali i odrađena je prva vožnja, a u 13 sati natjecanje je službeno otvorila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević: „Čestitam prije svega članovima MK Pakrac - Lipik na odlično odrađenom zahtjevnom poslu oko organizacije koja se iz godine u godinu pokazuje gotovo savršenom pa možemo slobodno reći da je ova sportska priredba ujedno i jedna od najbolje organiziranih na našem području. Natjecateljima danas želim puno sportske sreće, a vama gledateljima da vrijeme izdrži i da ova nedjelja prođe bez najavljene kiše.“

Nakon svečanog otvorenja nastavljen je program, startao je ostatak natjecatelja prve vožnje, dok je start druge predviđen za 15,30 sati. Najbolji natjecatelji današnjeg Otvorenog prvenstva Hrvatske nagrade će primiti po završetku natjecanja, negdje oko 18 sati, za kad je zakazana svečana dodjela priznanja.

VIDI REZULTATE